Planeringsdagarna i Värmland

torsdag, 6 september 2018

Planeringskonferens och tio år av samverkan i Värmland! Tillsammans med ESF-projektgruppen åkte VO-College kansli till Värmland för planeringskonferens och besök i VO-College Västra Värmland med anledning av att vi i år firar tio år för konceptet VO-College.

Värmland var det regionala college som certifierades först 2008. Vi tog oss till Näringslivscentrum i Arvika, som är beläget i Swedish Matchs gamla tobaksfabrik, för att träffa representanter från lokal styrgrupp.

Vi togs emot av Ellinor Axelsson (rektor vid vuxenutbildningen), Anne-Sofie Alexandersson (Kommunal), Carin Hedengård (gymnasiechef), Yvonne Kristoffersson (vårdlärare vid Taserudsgymnasiet) och Eva Nilsson (lokal ordförande).

Under mötet byttes erfarenheter och tankar kring samverkan i VO-College under de tio år som gått och visioner framåt. ESF-projektet presenterades också på mötet (läs mer om ESF-projektet här!).

Efter mötet besökte vi Taserudsgymnasiet. Där träffade vi elever på Barn- och fritidsprogrammet social inriktning med utgång mot funktionshinder och elever på Vård- och omsorgsprogrammet.                 

Bild på en anatomidocka i vård- och omsorgsprogrammets metodrum.

Kansliet och ESF-projektgruppen fortsatte sedan planeringskonferensen på egen hand för reflektion och planering av kommande verksamhet samt ESF-projektet Yrkesutbildning vård och omsorg.                                            

Tack till alla som deltog de här dagarna -- och ett särskilt stort tack till vuxenutbildningen i Arvika och Taserudsgymnasiet!

 

På gruppbilden (Bakre raden, från vänster): Zenita Cider, Mimmi Winnberg, Carin Bergström, Ann Gripenlöf, Ann-Sofie Alexandersson, Karin Harbe-Moghadam.

(Främre raden, från vänster): Gunilla Kajrup-Aspeborg, Kerstin Sjösvärd, Catarina Lindahl-Petäjä, Ellinor Axelsson, Olga Orrit.

Slutbetänkande - Skyddad yrkestitel för undersköterska

Save the date 5 december Rikskonferens

Nationella Kompetensrådet - NKR

Handbok för arbetsplatser som vill arbeta språkutvecklande.

ESF-projekt

Nya riktlinjer för validering