Jonnas resa till Yrkes-VM 2019

onsdag, 31 oktober 2018

Jonna Mjörnell vann tävlingarna i vård och omsorgs vid Yrkes-SM i Uppsala i april. Det betyder att hon är bäst i Sverige på vård och omsorg och nu börjar nästa äventyr. Jonna tävlar för Sverige i Yrkes-VM i Kazan, Ryssland augusti 2019.

Med på resan är hennes coach Cina Johansson. Jonna och Cina bloggar om sin väg mot Kazan.

(Med på bild: Jonna Mjörnell och Cina Johansson)

Ny resa – Nytt äventyr - Ny medresenär

16-17 oktober 2018

Nu börjar en ny resa mot ett nytt VM. Yrkes-VM i Kazan i augusti 2019.

Det är stort och spännande att få börja jobba med det här nu. Äntligen!

Med mig på resan den här gången är Jonna Mjörnell. Det är hon som genom att vinna Yrkes-SM får representera Sverige och Yrkeslandslaget i VM.

Jag heter Cina Johansson och jobbar som koordinator/undersköterska och huvudhandledare vid Östersunds sjukhus. Jag är yrkesexpert för Yrkeslandslaget inom vård och omsorg eller Health and Social Care som det heter i tävlingssammanhang. Jag är även domare vid Yrkes-VM i Kazan.

Jonna och jag ses några dagar varje månad för att träna och förbereda oss. Däremellan får vi fantastisk hjälp av Jonnas lärare från gymnasiet, Maria Wahlberg vid Consensum i Sollentuna.

     

Jonna Mjörnell och Maria Wahlberg

Den här gången, vid den första träffen blev det mycket planering, mycket genomgång och många tankar. Ett litet snabbt test på hur vi kommer att träna han vi med i alla fall. Allt kommer ju att ske på engelska.

Tillsammans låter vi Er följa med på förberedelser och träning genom att blogga och visa bilder. Vi hoppas såklart på en massa hejarop och många, många tummar som hålls. Så nu kör vi!!/ Cina

Hej hallå Jonna här!!

Nu undrar ni kanske vem jag är? Jag heter Jonna Mjörnell, är 20 år gammal och bor i Stockholm.

Jag tog studenten 2017 från vård- och omsorgsprogrammet på Consensum i Sollentuna och har sen dess jobbat som undersköterska på Strokeenheten på Danderyds sjukhus.

Ända sen jag var fem år har jag sagt att jag ska bli sjuksköterska, en dröm som jag har än idag. Mitt yrkesval har av den anledningen alltid varit självklart, jag vill jobba med människor.

När jag inte är på jobbet hittar man mig i stallet hos hästarna. Hästarna är och har alltid varit en stor del av mitt liv.

Jag vågar påstå att jag har världens bästa jobb och jag är tacksam över att jag ska få tävla i ett yrke som jag är stolt över att ha! Hoppas ni vill följa resan mot VM tillsammans med mig!

 

Nationella Kompetensrådet - NKR

Jämställdhetspriset: VO-College Kronoberg är nominerade!

ESF-projekt

Nya riktlinjer för validering

Tack, för 10 år av samverkan!

Nätverksträff med regionala samordnare