Härnösands upplevelseverkstäder genomförda!

torsdag, 21 maj 2015

4-5-6 Maj genomfördes återigen upplevelsverkstäder i johannesbergsskolans lokaler, Vård och omsorgscollege bjöd på fyra stycken olika upplevelserum denna gång: Taktilmassage, kognitiva hjälpmedel/vårdhund, lyftteknik samt ambassadörer från Härnösands kommun. Dagarna flög förbi i ett rasande tempo och eleverna bjöd på mycket skratt och engagemang under dagen! Här kommer lite bilder från dagarna:

 

Vad är ett pictogram egentligen? Kognition och kognitiva hjälpmedel vad är det? Kan man rita egna pictogram? Kan man göra ett schema av pictogram? Visst kan man det! men det är inte lätt.. Givetvis klarade eleverna detta bättre än personalen som deltog och vann på målsnöret med den ack så knixiga "tömma kattlåde bilden".

 

 

 

Vårdhunden verkade vara en trevlig prick, tyvärr fanns det en del allergiker ibland oss så bilderna fick visa hur man jobbar med vårdhund. Givetvis fanns det möjlighet att träffa honom samt en liten hund till som höll på att utbilda sig till vårdhund ute på gräsmattan när man lämnade lokalerna.

 

 

Skönt med taktilmassage! Men man blir väldigt avslappnad.Vem visste att det finns ett hormon som kallas oxytocin? Samtliga elever visste detta i tävlingen!

 

 

Den berömda "lyftkranen" är rolig, men det är väldigt utlämnande att dingla i. Tur att det var fantastiska elever som bjöd till för annars hade vi ett tråkigt, lite "stelare" alternativ:

 

 

Det är inte helt lätt att förklara vad man rent praktiskt gör på en arbetsdag som undersköterska, Värdegrundsambassadörer och anställda inom härnösands kommun förklarar läget, vad finns det för olika områden man kan jobba inom när man är klar med sin utbildning?

 

Tack Härnösands elever och lärare för fantastiska dagar och för att vi som bemannade rummen fick delta i er upplevelse, förhoppningsvis väcktes intresset för branchen: Vård och omsorg. Ni elever som sa att ni skulle söka till Vård och omsorgsprogrammet: Vi ses ute på arbetsplatserna om några år!

 

 

Nyheter

 • 27jun2019

  Semesterstängt på kansliet 8-28 juli

 • 18jun2019

  Lenita Granlund och Per Nordenstam - nya ledamöter i VO-College styrelse

 • 18jun2019

  Nytt metodmaterial för validering presenterat för engagerade lärare

 • 17jun2019

  Slutbetänkande - Skyddad yrkestitel för undersköterska

 • 8maj2019

  Save the date Rikskonferens 5 december

 • 29apr2019

  Skyddad yrkestitel för undersköterskor

 • 23apr2019

  Resultat av ESF-projektet Fokus Yrkesutbildning VO

 • 26mar2019

  Workshop om validering

 • 8mar2019

  Furuboda folkhögskola – den första certifierade folkhögskolan

 • 5feb2019

  Nationellt likvärdigt innehåll i YH- utbildning till Stödpedagog