Resan mot äventyret tuffar på

tisdag, 9 maj 2017

Carina ”Cina” Johansson VM expert/domare och Sebastian Sundbergs coach skriver om resan fram till Yrkes-VM i Abu Dhabi 2017.

Följ Sebastian i hans förberedelser inför VM i Abu Dhabi på Instagram: @yrkestavlingar_vo

 

Hej!

Cina här den 7 juni 2017. Det var ett tag sedan nu. Men det betyder inte att inget händer, det händer en massa saker. Det är lite så att de flesta tankar som tänks handlar om VM, om träningen, om praktiska saker och VÄLDIGT mycket om hur vi kan jobba och träna så att vi (och mest Sebbe) är så väl förberedd som det bara går för tävlingen och det som kommer att hända runt omkring. Samtidigt vill vi ju ha kul efter vägen och njuta av både jobbet innan och tanken på att ett VM faktiskt väntar.

Sedan senaste blogginlägget har vi setts och tränat, vi har kontakt nästan varje dag och klurar på en massa olika saker. På självaste nationaldagen fick jag en bild på ett ben som Sebbe lindat fint, allt för att öva på så många detaljer som möjligt. Han gör sin hemläxa!!

Sebbe har varit på lagträff med de andra tävlande och nu har tävlingskläderna kommit och provats. Självklart med en mannekängpose under glada skratt.

  

 Annars är det som förut det viktigaste är att nöta, nöta och träna, träna så allt sitter. Vi pratar om tävlingarna under lunchpromenaden och ofta om vikten att nöta på även de tyngre dagarna och att ta de tråkiga och svåra momenten. För det är ju faktiskt så att det är ett gäng länder med tävlande som också gärna vill åt de där medaljerna och på tävlingen får man bara en chans.

   

Sebbe jobbar på bra för medaljen ska ju hem till Sverige och lärarna på Malgomajskolan är fantastiska statister med alla möjliga krämpor att öva på.

Vi har bilden på näthinnan framför oss under äventyrsresan och allt jobb. Bilden på medaljen till Sverige.

Cina

Målet är mödan värt

Hej!

Cina här den 9 maj 2017. Vi fortsätter resan mot äventyret, där själva resan fram till VM är ett äventyr i sig. Medgång, motgång, skratt och så träna, träna, träna. För mig tjata, tjata, tjata.

Lärarna Tina, Sandra och Rune på Malgomajskolan är en fantastisk resurs och ett härligt resesällskap både uppför och nerför längs vägen. De agerar patienter med allehanda krämpor, bjuder på skratt, klokskap och glada tillrop!

Sebbe jobbar på, det är mycket att tänka på, som att göra casen på tid, komma ihåg att tilltala patienten på rätt sätt (de mjuka värdena i vården, bemötandet är ju så viktigt) och Cinan kan vara petig. Det finns bara en väg just nu, nöta på, lägga tid även de trötta dagarna och kämpa tillsammans för det vi vill och tror på: en medalj till Sverige i vård och omsorg! När vi ses är det bara engelska som gäller då tävlingen sker på engelska.

        

En tidig majdag fick jag med mig trevligt och härligt sällskap till Vilhelmina. Micke och Mattias som själva tävlat i Yrkes VM vet mer än andra vad som krävs inför tävlingen. Micke följde med mig för att prata med Sebbe, svara på frågor och motivera till träning! Mattias kommer vi att träffa längre fram i sommar. En fantastisk resurs att ge till Sebbe.

Så resan till äventyret fortsätter, en fantastisk resa för det vi tror på!!

Som vi brukar säga när vi skiljs åt: heja heja oss!!

   

Vägen till Abu Dhabi fortsätter!

Hej!

Cina här den 27 mars 2017. Resan mot Äventyret i AbuDhabi fortsätter med det som just nu är jätteviktigt: träning, träning och träning. Vi jobbar på och ses så ofta det går för att nöta detaljer, jobba på färdighet och engelska. Alla som kommer i vår väg får agera patienter. Allt för att Sebbe ska vara så förberedd det bara går när tävlingen drar igång.

 

Det är mycket praktisk övning men även en del prat, genomgång och från min sida tjat. De fantastiska lärarna Sandra, Tina och Rune och hela Malgomajskolan är det bästa stöd man kan ha och en träningslokal som är perfekt. Även under fikastunderna pratar vi VM.

En annan viktig del som det är gott om är skratt! Både när det kanske blir fel och tokigt i träningen, men även triumferande skratt när momentet plötsligt sitter som det ska.

 

Tiden rusar iväg känns det som och träningen bjuder både uppförs och nedförsbackar, men även en hel del raksträckor! Det här blir bra och är det någonting vi vet säkert så är det att Sebbe kommer att kämpa med allt han har för den där medaljen som ska hem till Sverige.

Cina 

Vägen till Abu Dhabi fortsätter!

Hej!

Cina här den 13 mars 2017. Några bilder från torsdagens träff, då Sebbe kom till mig i Östersund för lite träning och VM- genomgång.

 

Det är många saker som ska kollas på och som vi ska gå igenom för att Sebbe ska vara så väl förberedda som det bara går innan tävlingen. Torsdagen ägnade vi åt att gå igenom dokument, regler och annan formalia.

Sebbe fick även läsa och lyssna och sedan göra en del quiss om just regler, säkerhet och vad som är tillåtet och inte. Mycket att gå igenom och många frågor och diskussioner blev det under dagen. Även områdeschef Lena Olander kom förbi och tittade till oss och hade frågor om hur det ska gå till.

   

Dagen var intensiv, men vi hann ändå prata en del om äventyret som väntar oss och hur vi ska göra för att på bästa sätt förbereda oss på medaljjakt!! Kvällens middag smakade gott, och samtalen om VM fortsatte även då.

Vi börjar fortsättningen med att ses redan på tisdag och onsdag då jag åker till Vilhelmina för att träffa Sebbe och de fantastiska lärarna på Malgomajskolan och då ska vi nöta på lite tävlingsuppgifter med "riktiga" patienter! Den fantastiska resan fortsätter!!

Cina

Vägen till AbuDhabi – Nu har det börjat!   

Nu har äventyret mot Abu Dhabi satt fart och jobbet för en medalj har börjat!

Sebastian Sundberg tävlar för Sverige i vård och omsorg. Första träffen ägde rum i Vilhelmina på Malgomajskolan där Sebastian fått sin utbildning på Vård- och omsorgsprogrammet.

 

Det blev en härlig dag tillsammans med Sebastian och de tre lärarna Rune Hellqvist, Sandra Westerlund och Tina Svensson. De hjälps åt för att ge Sebastian allt stöd och träning på vägen mot medalj!! Fantastisk uppbackning och en taggad Sebastian gör att det känns jättebra redan från start!

Jag frågade vad de spontant tänkte inför det här och fick svar som: "WOW, det är häftigt", "Vi ska jobba hårt", "Jag vet att jag kan vinna det här och vill göra mitt bästa" "Det ska bli en så rolig upplevelse hela vägen".

 

En första dag med både planering, skratt och lite träning så börjar resan mot VM!!

Cina

 

Nationella Kompetensrådet - NKR

Studiedag för skolledare, lärare med flera!

Från Tylösand - För framtidens vård- och omsorgspersonal!

Resan mot äventyret tuffar på

Sveriges Viktigaste Jobb!

ESF-projekt