Årets handledare utsedd

torsdag, 14 september 2017

Vård och Omsorgs college Uppland uppmärksammar engagerade och kunniga handledare genom utmärkelsen Årets handledare Uppland. 

Handledaren handleder elever på gymnasiets Vård- och omsorgsprogram samt motsvarande vuxenutbildning inom vård och omsorg, elever som validerar, anställda på yrkesintroduktionsavtal eller andra nyanställda.

För att bli nominerad till årets handledare ska personen vara utbildad på Vård- och omsorgsprogrammet. Handledaren ska också ha en handledarutbildning som är godkänd inom Vård- och omsorgscollege.

Årets utmärkelse går till Charlotte Ombeni Muganza som arbetar som undersköterska i hemtjänst Östra, Örbyhus Tierps kommun och överraskades på torsdagen av företrädare för Vård och Omsorgscollege och arbetsgivaren.

Charlottes kommentar till utmärkelsen är att hon är stolt och glad.  Charlotte vill lyfta fram sitt team som är en viktig del i utmärkelsen. ”Mina kollegor bidrar till att jag får de rätta förutsättningarna att växa i mitt handledarskap”.

Enhetschef Lotta Flyckt Hultman som står för nomineringen är stolt över att en av hennes handledare har vunnit priset. Hon är inte förvånad över utmärkelsen, eftersom Charlotte är en fantastisk handledare. 

Nomineringen sker i två steg – regionalt och nationellt. Charlotte är Vård och Omsorgscollege Upplands regionalta kandidat till den nationella utmärkelsen. Vård och Omsorgscollege nationella styrelse utser vinnaren och utmärkelsen delas ut vid rikskonferensen i Stockholm i den 29 november.

 

Nyheter

 • 27jun2019

  Semesterstängt på kansliet 8-28 juli

 • 18jun2019

  Lenita Granlund och Per Nordenstam - nya ledamöter i VO-College styrelse

 • 18jun2019

  Nytt metodmaterial för validering presenterat för engagerade lärare

 • 17jun2019

  Slutbetänkande - Skyddad yrkestitel för undersköterska

 • 8maj2019

  Save the date Rikskonferens 5 december

 • 29apr2019

  Skyddad yrkestitel för undersköterskor

 • 23apr2019

  Resultat av ESF-projektet Fokus Yrkesutbildning VO

 • 26mar2019

  Workshop om validering

 • 8mar2019

  Furuboda folkhögskola – den första certifierade folkhögskolan

 • 5feb2019

  Nationellt likvärdigt innehåll i YH- utbildning till Stödpedagog