Årets handledare utsedd

torsdag, 14 september 2017

Vård och Omsorgs college Uppland uppmärksammar engagerade och kunniga handledare genom utmärkelsen Årets handledare Uppland. 

Handledaren handleder elever på gymnasiets Vård- och omsorgsprogram samt motsvarande vuxenutbildning inom vård och omsorg, elever som validerar, anställda på yrkesintroduktionsavtal eller andra nyanställda.

För att bli nominerad till årets handledare ska personen vara utbildad på Vård- och omsorgsprogrammet. Handledaren ska också ha en handledarutbildning som är godkänd inom Vård- och omsorgscollege.

Årets utmärkelse går till Charlotte Ombeni Muganza som arbetar som undersköterska i hemtjänst Östra, Örbyhus Tierps kommun och överraskades på torsdagen av företrädare för Vård och Omsorgscollege och arbetsgivaren.

Charlottes kommentar till utmärkelsen är att hon är stolt och glad.  Charlotte vill lyfta fram sitt team som är en viktig del i utmärkelsen. ”Mina kollegor bidrar till att jag får de rätta förutsättningarna att växa i mitt handledarskap”.

Enhetschef Lotta Flyckt Hultman som står för nomineringen är stolt över att en av hennes handledare har vunnit priset. Hon är inte förvånad över utmärkelsen, eftersom Charlotte är en fantastisk handledare. 

Nomineringen sker i två steg – regionalt och nationellt. Charlotte är Vård och Omsorgscollege Upplands regionalta kandidat till den nationella utmärkelsen. Vård och Omsorgscollege nationella styrelse utser vinnaren och utmärkelsen delas ut vid rikskonferensen i Stockholm i den 29 november.

 

Nyheter

 • 23apr2019

  Resultat av ESF-projektet Fokus Yrkesutbildning VO

 • 26mar2019

  Workshop om validering

 • 8mar2019

  Furuboda folkhögskola – den första certifierade folkhögskolan

 • 5feb2019

  Nationellt likvärdigt innehåll i YH- utbildning till Stödpedagog

 • 21dec2018

  God Jul & Gott Nytt År!

 • 11dec2018

  Undersköterskeexamen - läs Skolverkets regeringsredovisningen här

 • 3dec2018

  Nätverksträff med regionala samordnare 22 november

 • 28nov2018

  Pressmeddelande 4-5 december

 • 23nov2018

  Workshop om Peer Learning för undersköterskor

 • 22nov2018

  Ansök om statsbidrag för utbildning inom hälso- och sjukvården 2019