Jämställdhetspriset: VO-College Kronoberg är nominerade!

fredag, 5 oktober 2018

Regionala Vård- och omsorgscollege Kronoberg är en av de nominerade till Svenska Jämställdhetspriset 2019!

VO-College Kronoberg är nominerade till Svenska Jämställdhetspriset för sitt arbete för jämställdhet. De är bland annat delförfattare till rapporten "Män i vård och omsorg" från 2014, medproducenter till studie- och yrkesvägledningsverktyget "Våga välja Yrke", samt har hållit i dels utbildningar och dels föreläsningar om jämställdhet, riktat till olika aktörer i branschen (lärare i vård och omsorg, styrgrupper och handledare), med mera.

Priset, som Forum Jämställdhet årligen delar ut, är en nationell utmärkelse. Enligt Forum Jämställdhets hemsida syftar priset till att "uppmärksamma, belöna och sprida goda jämställdhetsinsatser och på så sätt inspirera fler organisationer att påbörja, utveckla och fördjupa sitt jämställdhetsarbete" samt för att "höja statusen på jämställdhet som politik- och kompetensområde". 2019-års prisutdelning äger rum på Sveriges största jämställdhetskonferens, som Forum Jämställdhet anordnar i Luleå i slutet av januari.

Läs Region Kronobergs pressutskick med VO-College Kronobergs regionala samordnare Catarina Lindahl-Petäjä HÄR!

 

Bilden används med godkännande av och tillhör Forum Jämställdhet.

Slutbetänkande - Skyddad yrkestitel för undersköterska

Save the date 5 december Rikskonferens

Nationella Kompetensrådet - NKR

Handbok för arbetsplatser som vill arbeta språkutvecklande.

ESF-projekt

Nya riktlinjer för validering