Aktiviteter under Vård- och omsorgscollegeveckan, v 42

måndag, 15 oktober 2018

Under vecka 42 är det den årliga Vård- och omsorgscollegeveckan. I Gävleborg kommer en rad spännande aktiviteter gå av stapeln under v 42 och vi förlänger med några extra aktiviteter under v 43. Kom och prata arbete och utbildning inom vård och omsorg med oss!

Regionalt

Under v 42 och v 43 kommer regionala vinnare av priserna Årets handledare och Årets arbetsplats att avslöjas!

16/10 arrangerar Vård- och omsorgscollege Gävleborg tillsammans med Arbetsförmedlingen en Branschinformationsdag i Bollnäs för inbjudna Arbetsförmedlingshandläggare och studie- och yrkesvägledare från hela länet. Medarbetare från vård och omsorgsverksamheter, vuxenutbildningen, Kommunal, Arbetsförmedlingen och VO-College processledare medverkar.

 

Sandviken

I Sandviken kommer elever från åk 3 på Bessemerskolans Vård- och omsorgsprogram visa hur du utför en Heimlichmanöver på en övningsdocka och hur taktil massage går till. Vårdlärare berättar om utbildningen och Sanvikens kommun finns på plats för att informera om arbetsmöjligheter inom vård och omsorg,

När och var?

Torsdag 18/10 kl 10-12 och 13-15

Folkets Hus i Sandviken

 

Ockelbo

Perslundaskolan i Ockelbo har en minimässa där gymnasieskolorna från Ockelbos upptagningsområde deltar. Mässan vänder sig till elever i åk 7-9. Ockelbo kommun representerar sitt lokala VO-college och deltar med arbetsgivare och yrkesambassadörer för att berätta om möjligheterna till spännande arbete inom vård och omsorg.

När och var?

Tisdag 23/10 kl 11-14

Perslundaskolan, Ockelbo

 

Söderhamn

Centrum för flexibelt lärande i Söderhamn (Hälsinglands utbildningsförbund) anordnar en utbildningsmässa för vuxna i Söderhamn. Kom och träffa utbildningsanordnare och arbetsgivare som berättar om olika möjligheter, bland annat inom vård och omsorg.

När och var?

Fredag 26/10 kl 10-15

Centrum för flexibelt lärande, Söderhamn

 

Elever från åk 3 på Vård- och omsorgsprogrammet på Staffangymnasiet kommer att besöka högstadieskolor i kommunen under vecka 42 för att berätta om gymnasieprogrammet och vilka möjligheter som finns efter utbildning. De visar några övningar som är kopplade till vård och omsorg och medarbetare från ett gruppboende för personer med funktionsvariationer i Söderhamns kommun medverkar och berättar om sitt arbete.

 

Bollnäs

På Torsbergsgymnasiet kommer "Restart a heart-day" uppmärksammas 16 oktober.

Vecka 43 har har Torsbergsgymnasiet Öppet Hus. Kom och spana in Vård- och omsorgsprogrammet!

Var och när?

Tisdag 23/10 kl 18-21

Torsbergsgymnasiet, Bollnäs

 

Ljusdal

Onsdag 17/10 träffar Vård- och omsorgscollege Ljusdal SFI-elever för ett utbyte med fokus på arbete och studier inom vård och omsorg och hur det är att studera svenska som andraspråk. Representanter från Arbetsförmedlingen, vuxenutbildning, Addera Omsorg, medarbetare från Ljusdals kommun och speciellt utbildade språkombud i Ljusdals kommun medverkar.

 

 

Nyheter

 • 27jun2019

  Semesterstängt på kansliet 8-28 juli

 • 18jun2019

  Lenita Granlund och Per Nordenstam - nya ledamöter i VO-College styrelse

 • 18jun2019

  Nytt metodmaterial för validering presenterat för engagerade lärare

 • 17jun2019

  Slutbetänkande - Skyddad yrkestitel för undersköterska

 • 8maj2019

  Save the date Rikskonferens 5 december

 • 29apr2019

  Skyddad yrkestitel för undersköterskor

 • 23apr2019

  Resultat av ESF-projektet Fokus Yrkesutbildning VO

 • 26mar2019

  Workshop om validering

 • 8mar2019

  Furuboda folkhögskola – den första certifierade folkhögskolan

 • 5feb2019

  Nationellt likvärdigt innehåll i YH- utbildning till Stödpedagog