Språkombudsutbildningen utvärderas

tisdag, 6 november 2018

Under hösten -17/våren -18 har en omgång språkombud utbildats i Ljusdal. Deltagare har kommit från Ljusdals kommun, Närsjukvården i Ljusdal (Region Gävleborg) och Sandvikens kommun. Nu utvärderas språkombudsutbildningen genom det nationella ESF-projekt som VO-College driver och deltagare från utbildningen i Ljusdal har medverkat i utvärderingen.

Två forskare från Stockholms universitet intervjuade under v 42 enhetschefer och språkombud i Ljusdal om hur det varit att införa en språkombudsroll på arbetsplatsen. Forskare besökte också en arbetsplats i Ramsjö och träffade och intervjuade där enhetschef och medarbetare.

Ett utbildat språkombud främjar språkutveckling på sin arbetsplats och bidrar på så sätt till kvalitetssäkring av verksamheten och en god arbetsmiljö för alla. På den nationella hemsidan finns mycket information om rollen, utbildningen och uppdraget, klicka här för att komma till dessa sidor!

 

Nyheter

 • 23apr2019

  Resultat av ESF-projektet Fokus Yrkesutbildning VO

 • 26mar2019

  Workshop om validering

 • 8mar2019

  Furuboda folkhögskola – den första certifierade folkhögskolan

 • 5feb2019

  Nationellt likvärdigt innehåll i YH- utbildning till Stödpedagog

 • 21dec2018

  God Jul & Gott Nytt År!

 • 11dec2018

  Undersköterskeexamen - läs Skolverkets regeringsredovisningen här

 • 3dec2018

  Nätverksträff med regionala samordnare 22 november

 • 28nov2018

  Pressmeddelande 4-5 december

 • 23nov2018

  Workshop om Peer Learning för undersköterskor

 • 22nov2018

  Ansök om statsbidrag för utbildning inom hälso- och sjukvården 2019