Nyhetsbrev 2 2016

Nyhetsbrev 2 2016

Glad sommar!

 

Semesterstängt på kansliet

Vi på kansliet önskar alla en riktigt skön och avkopplande sommar  och ser fram mot en rolig och spännande höst. Men först passar vi på att vila upp oss och laddar batterierna. Vi stänger kansliet i tre veckor från den 18 juli till den 8 augusti.

Innan ledigheten vill vi också passa på att presentera våra nya styrelseledamöter
Emma Ölmebäck och Björn Jidéus.


Emma och Björn - Två nya ledamöter i VO-College styrelse

Föreningen har fått två nya styrelseledamöter - Emma Ölmebäck från Kommunal och Björn Jidéus får Arbetsgivarföreningen KFO.

 

Emma Ölmebäck är gruppledare på avtalsavdelningen på Kommunals förbundskontor och ansvarar för branschfrågor inom vård och omsorg. Emma har ett förflutet inom politiken och har jobbat som sakkunnig på socialdepartementet och sedan i Stockholms läns landsting. År 2011 kom hon till Kommunal som utredare och gick sedan vidare till gruppledare för vård och omsorg.

Emma är glad över sitt uppdrag i VO-College styrelse och tycker att det är ett spännande och viktigt uppdrag. Kommunal är den enda arbetstagarorganisationen och har därför en central roll säger hon. Det är viktigt för henne att driva frågorna utifrån ett medarbetarperspektiv. Emma vill titta närmare på resultaten av föreningens arbete hittills och ser fram mot att ta nästa steg. För Kommunal är det viktigt att utbildning inom vård och omsorg leder till trygga anställningar och trygga anställningsvillkor.

 

Björn Jidéus är inte helt ny i styrelsen utan har tidigare varit ersättare för Petter Skogar. Björn är kollektivavtalsansvarig för personlig assistans vilket innebär att han förhandlar och är personlig rådgivare inom området. Björn har lång erfarenhet av personlig assistans och har arbetat inom branschen senan 1992, verksam i Sverige, Norge och Finland.

Att vara med i VO-College styrelse är ett sätt att lyfta och lösa problem inom branschen säger han. Rekryteringsbehovet är enormt och samverkan inom VO-College leder till bra system som ger utbildning och jobb. Det är viktigt att styrelsen hittar gemensamma lösningar som gynnar branschen och kommer framåt i arbetet.

Vård- och omsorgscollege

Löpande info om Äldreomsorgslyftet

Nyheter och tips till följd av coronavirus

Nominera en ambassadör för vård- och omsorgsyrket

Testa nya succékonceptet för skoltävlingar

ESF-projekt

Nationella Kompetensrådet - NKR