Nyhetsbrev 4 2016

Nyhetsbrev 4 2016

Ny design på hemsidan

VO-College fick en ny tidsenlig hemsida 2014 och den har utvecklats kontinuerligt med nya funktioner sedan dess. Eftersom den tekniska utvecklingen går snabbt framåt var det åter igen dags att uppdatera och modernisera den nu under hösten 2016.

Nya VO-College

VO-College fortsätter att växa och under året bildades tre nya regionala college i Fyrbodal, Sjuhärad och Kalmar län. Geografiskt ligger Fyrbodal i Västra Götaland och Sjuhärad i Boråsregionen. Kalmar län bildade två lokala college som omfattar länets tolv kommuner. Lokala college bildades också i Boden, Botkyrka, Haparanda, Kramfors och Tierp. Utbildarna Cuben Göteborg, Praktiska Gymnasiet Ystad, Eductus Eskilstuna och Yrkesakademin Hudiksvall anslöt sig till lokala college på sina orter. Halland, Skåne, Stockholm och Värmland blev återcertiferade för en ny period på fem år.

Totalt är vi nu 22 regionala och 86 lokala college.

 

 

 

 

 

 

Barn- och fritidsprogrammet i Västra Värmland

Taserudsgymnasiet i Arvika ingår nu med Barn- och fritidsprogrammet och är först i Sverige med att vara certifierade för både Vård- och omsorgsprogrammet och Barn- och fritidsprogrammet.

 

Rikskonferensen 2016

Vård- och omsorgscollege rikskonferens 2016 hölls på Essinge Konferenscenter torsdagen den 17 november. Antalet deltagare, föreläsare och utställare var tillsammans ca 190 personer, vilket är rekord! Mer information från dagen och bilder finns att hämta på hemsidan.

Ny omgång med utbildning till språkombudsutbildare

Under hösten har Vård- och omsorgscollege tillsammans med Stiftelsen Stockholm läns Äldrecentrum haft två parallella utbildningsomgångar till språkombudsutbildare och ytterligare en utbildning planeras för våren 2017.

Årets handledare

Årets handledare 2016 heter Anneli Huhtimo: undersköterska, handledare och apl-samordnare vid Höglandssjukhuset i Eksjö. Hon tog emot utmärkelsen vid rikskonferensen. I år är  första gången utmärkelsen ”Årets handledare” delas ut och tolv kompetenta handledare var nominerade. VO-College nationella råd var jury och de var eniga om att utmärkelsen skulle gå till Anneli. Stort grattis!

God jul och gott nytt år!

Vård- och omsorgscollege kansli önskar en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Relaterade länkar

Ny design på hemsidan

Språkombudsutbildarutbildning

Rikskonferensen 2016

Årets handledare

 

Besök VO-College hemsida: www-vo-college.se

Löpande info om Äldreomsorgslyftet

Nyheter och tips till följd av coronavirus

Nominera en ambassadör för vård- och omsorgsyrket

Testa nya succékonceptet för skoltävlingar

ESF-projekt

Nationella Kompetensrådet - NKR