VO-Collegeveckan 2019. 14-18 oktober

Nu är det dags för VO-Collegeveckan 2019. Den 14 till 18 oktober pågår aktiviteter över hela landet för att visa alla nyfikna och intresserade framtida möjligheter inom vård och omsorg och hälso- och sjukvård.

- Det är femte gången som vi arrangerar VO-Collegeveckan, och den växer för varje år. Härligt att se vilken kraft och genomslag vi får när vi gör saker tillsammans, säger Zenita Cider, VD för VO-College.

Under veckan arrangeras skoltävlingar, mässor, upplevelseverkstäder, handledarträffar, föreläsningar med mera. Aktiviteterna vänder sig till allmänheten, blivande och nuvarande elever inom gymnasie- och vuxenutbildningar, vårdlärare, rektorer, studie- och yrkesvägledare, handledare, arbetsgivare, politiker med flera.

Här följer några axplock ur VO-Collegeveckans program:

VO-College Jönköping, Habo, Mullsjö firar sin certifiering. Det gör också det lokala VO-College Borås Bollebygd.

VO-College Stockholmsregion har bland annat Jonna Mjörnell, bronsmedaljör i vård och omsorg i Yrkes-VM 2019 på programmet.

VO-College Strömstad-Tanum finns i ICA Supermarket Hedemyrs entré och erbjuder för den som vill att prova hjärt- och lungräddning.

VO-College Kungsbacka upprepar succén från i fjol i köpcentret Kungsmässan tillsammans med skola, elever och arbetsgivare. Här erbjuds blodtryckstagning och massage.

VO-College Höglandet, Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö, Tranås och Vetlanda ordnar en temakväll kring innovation.

VO-College Jämtland anordnar en inspirationsdag för vård- och omsorgspersonal med årets tema – arbetsmiljö.

LÄS MER om olika aktiviteter 

Löpande info om Äldreomsorgslyftet

Nyheter och tips till följd av coronavirus

Nominera en ambassadör för vård- och omsorgsyrket

Testa nya succékonceptet för skoltävlingar

ESF-projekt

Nationella Kompetensrådet - NKR