Yrkes-VM

Yrkes-VM arrangeras av WorldSkills var annat år och tävlingen genomförs i olika länder och varierar från gång till gång. 2018 går tävlingen i Abu Dhabi den 14-19 oktober och Sebastian Sundberg tävlar för Sverige i vård och omsorg. Han ingår i det svenska yrkeslandslaget och tävlar mot världseliten inom sitt yrkesområde.

Yrkes-VM har arrangerats sedan 1950 och är en av världens största tävlingar. Där samlas ca 1200 ungdomar och var och en av dem är yrkesskickligast i världen inom sitt område. Totalt tävlar ca 50 olika yrken mot varandra. De svenska ungdomarna har tränat målmedvetet och outtröttligt för att Sverige ska ligga i topp och ta hem medaljer.

Sebastian Sundberg har läst Vård- och omsorgsprogrammet på Malgomajskolan i Vilhelmina och tog sin yrkesexamen 2017. Han tävlade vid Yrkes-SM i Malmö förra året och kvalificerade sig till landslaget och tävlingen i Abu Dhabi.

Sebastians coach Carina Cina Johansson har dokumenterat sin och Sebastians väg mot Abu Dhabi. Tillsammans med lärarna på Malgomajskolan har han jobbat stenhårt för en topplacering.

Cina bloggar

Följ Sebastian under tävlingen i Anu Dhabi på Facebook

Nationella Kompetensrådet - NKR

Tack, för 10 år av samverkan!

ESF-projekt

Nya riktlinjer för validering

Språkombud stärker arbetsplatsen

Sökes: Framgångsrika modeller för handledning!