Vårdlärare lärde sig mer om språkutveckling vid workshop

torsdag, 24 oktober 2019

Vård- och omsorgscollege Gävleborg vässar handledarutbildningen under hösten. Som en del i arbetet bjöds yrkeslärare inom vård och omsorg in till en regional workshop på tema "Språk och inkludering" i Gävle 23 oktober.

Under dagen lotsade Olga Orrit (bild till höger), språkvetare med inriktning interkulturell kommunikation, tretton yrkeslärare från vård och omsorg i övningar och dialog om språkutvecklande undervisning av elever. Deltagarna fick också se och testa delar av det nya språkmaterial som utvecklats under ESF-projektet Fokus yrkesutbildning VO och som kan användas som del av VO-College handledarutbildning. Dagen bjöd på ny kunskap, viktigt nätverkande och nya idéer inför det fortsatta arbetet ute på utbildningarna - men även på många skratt!

Under dagen fick deltagarna bland annat agera experter på olika områden och fånga in viktig kunskap i dialog. Här ser vi några "experter på språkutvecklande undervisning" under övningen. Från vänster: Ulrika Lövgren, Jenny Hultman och Ewa Stenberg Jäderberg.

Workshopen arrangerades av Vård- och omsorgscollege Gävleborg i samarbete med det nationella ESF-projektet Fokus yrkesutbildning VO. 

Ett stort tack till Olga och deltagarna för en inspirerande dag! 

 

Nyheter

 • 22jan2020

  NKR synliggör stöd till personer med funktionsnedsättning

 • 22jan2020
 • 17jan2020

  Validering - för kompetensförsörjning och livslångt lärande

 • 9jan2020

  Yh-utbildning med nationellt likvärdigt innehåll

 • 19dec2019

  Nytt nationellt ESF- projekt beviljat!

 • 18dec2019

  Skolverkets revidering av Vård- och omsorgsprogrammet

 • 16dec2019

  Kansliet stängt över Jul och Nyår

 • 12dec2019

  Första steget mot en reglering av undersköterskeyrket

 • 10dec2019

  Det här hände vid Rikskonferens 2019

 • 9dec2019

  Rikskonferens 2019 - presentationer