Vårdlärare lärde sig mer om språkutveckling vid workshop

torsdag, 24 oktober 2019

Vård- och omsorgscollege Gävleborg vässar handledarutbildningen under hösten. Som en del i arbetet bjöds yrkeslärare inom vård och omsorg in till en regional workshop på tema "Språk och inkludering" i Gävle 23 oktober.

Under dagen lotsade Olga Orrit (bild till höger), språkvetare med inriktning interkulturell kommunikation, tretton yrkeslärare från vård och omsorg i övningar och dialog om språkutvecklande undervisning av elever. Deltagarna fick också se och testa delar av det nya språkmaterial som utvecklats under ESF-projektet Fokus yrkesutbildning VO och som kan användas som del av VO-College handledarutbildning. Dagen bjöd på ny kunskap, viktigt nätverkande och nya idéer inför det fortsatta arbetet ute på utbildningarna - men även på många skratt!

Under dagen fick deltagarna bland annat agera experter på olika områden och fånga in viktig kunskap i dialog. Här ser vi några "experter på språkutvecklande undervisning" under övningen. Från vänster: Ulrika Lövgren, Jenny Hultman och Ewa Stenberg Jäderberg.

Workshopen arrangerades av Vård- och omsorgscollege Gävleborg i samarbete med det nationella ESF-projektet Fokus yrkesutbildning VO. 

Ett stort tack till Olga och deltagarna för en inspirerande dag! 

 

Nyheter

 • 17sep2020

  VALIDERING VÅRD OCH OMSORG

 • 27aug2020

  Korta utbildningar i yrkeshögskolan

 • 27aug2020

  Webbinar om förändringar i vård- och omsorgsprogrammet

 • 25aug2020

  Språket på jobbet

 • 17aug2020

  VO-College nya logotyp

 • 5aug2020

  Statsbidrag för utveckling av branschvalidering

 • 17jun2020

  På väg mot en efterlängtad sommar

 • 17jun2020

  Semesterstängt på kansliet

 • 17jun2020

  Nyhetsbrev 2 2020

 • 11jun2020

  Reglering av undersköterskeyrket