Upplevelseverkstäderna inspirationsföreläste på Karriär och framtid

fredag, 2 oktober 2015

Upplevelseverkstäderna inspirationsföreläste om "världens bästa jobb" på mässan Karriär och framtid

 

Den 30 sep gick den stora mässan karriär och framtid arrangerat av arbetsförmedlingen av stapeln i Sundsvall. Mässan bemannades av 150 stycken utställare samt genomfördes ett antal föreläsningar där vårt projekt "upplevelseverkstäderna" höll i en inspirationsföreläsning med den klockrena titeln: "Världens bästa jobb!"

Idén med en stor karriär- och framtidsmässa har ett dubbelt syfte. Det första är att skapa möten mellan regionens arbetsgivare och utbildningsanordnare med regionens arbetssökande. Men ännu viktigare för oss är att få alla inblandade att tro, tro på en attraktiv arbetsmarknad inom vård och omsorg. Att göra gällande att framtidensbranschen finns här hos oss i Södra Norrland.

 

 

 

Med på mässan som utställare var flera av Vård och omsorgscollege Södra Norrlands medlemmar och samtliga fick jobba hårt för det var extremt mycket arbetssökande som sökte kontakter med våra arbetsgivare, utbildningsanordnare samt fackförbund. Inget företag etablerar, satsar och anställer, om de inte tror att framtiden är ljus. Ingen ungdom går en utbildning, lägger ner kraft och energi, om man inte tror att den leder till en bättre framtid!

En mycket lyckad tillställning för Vård och omsorgscollege Södra Norrland

.

 

Nyheter

 • 27jun2019

  Semesterstängt på kansliet 8-28 juli

 • 18jun2019

  Lenita Granlund och Per Nordenstam - nya ledamöter i VO-College styrelse

 • 18jun2019

  Nytt metodmaterial för validering presenterat för engagerade lärare

 • 17jun2019

  Slutbetänkande - Skyddad yrkestitel för undersköterska

 • 8maj2019

  Save the date Rikskonferens 5 december

 • 29apr2019

  Skyddad yrkestitel för undersköterskor

 • 23apr2019

  Resultat av ESF-projektet Fokus Yrkesutbildning VO

 • 26mar2019

  Workshop om validering

 • 8mar2019

  Furuboda folkhögskola – den första certifierade folkhögskolan

 • 5feb2019

  Nationellt likvärdigt innehåll i YH- utbildning till Stödpedagog