Grattis Sebbe och välkommen hem

måndag, 23 oktober 2017

Det Svenska yrkeslandslaget hyllades på Arlanda i lördags efter tävlingarna i Förenade Arabemiraten.  

 

Sebastian Sundberg tävlade i vård och omsorg vid Yrkes-VM i Abu Dahbi förra veckan. Han placerade sig på elfte plats. Tävlingen pågick i tre dagar. Dessvärre fick Sebastian feber den andra dagen men lyckades ändå genomföra tävlingen.

Carina ”Cina” Johansson som coachat och tränat Sebastian fram till tävlingen var VM expert i Abu Dahbi.

Sebastian gjorde stort intryck på de han träffade. En kommentar från statisterna som var med var att  "Sebastian vårdar med hjärtat och inte så automatiserat".

   

Domarna var också imponerade men kunde inte ge poäng för det fina sätt Sebastian bemöter patienter och brukare. Den sista dagen då alla resultat var klara hade domarna ett möte där Sebastian kom upp som exempel. De ansåg att bedömningen måste göras om då Sebastian inte fick poäng för sitt sätt att vårda utan att poäng gavs för specifika uppgifter och att vårdandet inte premierades.

   

Det i sig är ett fantastiskt resultat som kan leda tävlingen framåt.  Sebastians fd lärare och coach under tävlingen Rune Hellqvist säger att det känns jätteroligt även om det för Sebastians del är för sent.  Rune är stolt över Sebastians insats och säger – Av mig får han Guld för vårdandets kärna.

En volontär gnuggar näsa med Sebastian till avsked. Ett av flera tecken på den fina kontakt han skapar med människor runt omkring sig.

VO-College önskar Sebastian lycka till i vården och spår en lysande framtid. Grattis också till alla de som möter honom.

 

 

Nationella Kompetensrådet - NKR

Jämställdhetspriset: VO-College Kronoberg är nominerade!

ESF-projekt

Nya riktlinjer för validering

Tack, för 10 år av samverkan!

Jubileumskonferensen 4-5 december 2018