Ny Yrkesinformatör för lokalt VO-College söder i Kalmar län

fredag, 16 mars 2018

Nu har vi äntligen även en Yrkesinformatör för VO-College Söder. Vi hälsar Lise hjärtligt välkommen till sitt nya uppdrag. Förhoppningsvis kan hon vara ett bra stöd vid kommande mässor, informationsträffar etc. Vill ni boka in henne till aktiviteter i Södra Kalmar län så tar ni antingen kontakt med Processledaren eller direkt med Lise via kontaktuppgifterna nedan. Här följer en kort presentation av Lise:

 

Namn: Lise Östensson 

Ålder:30 år

Yrke: Specialistundersköterska 

Arbetsplats: Bryggaren, Kalmar kommun

 

Vad tycker du är det bästa med ditt yrke?

Det bästa med mitt yrke är att jag möter många människor med olika behov, vilket gör arbetet mycket varierat och stimulerande. Ingen dag är den andra lik, det är en utmaning som jag trivs med. Jag vet att min uppgift har betydelse och stor har påverkan på andra människors livssituation.

 

Vad skulle kunna förbättras inom ditt yrke?

Jag skulle önska att det satsades mer på omsorgen överlag, det finns massor vi skulle kunna göra, så att omsorgstagare skulle få bättre livskvalité. Om vi fått mer resurser vill säga.  Jag tänker till exempel på mer förebyggande insatser för omsorgstagare som drabbats av psykisk ohälsa vilket är ett växande problem då många idag är mycket ensamma och isolerade.

 

Hur tror du yrkesrollen kommer se ut om 10år?

Jag tror och hoppas att de kommer ha hänt mycket på det området. Mer fokus på individens behov än på budgeten. Jag vill att Yrkes legitimation kommer vara aktuellt till dess, så att undersköterska yrket får en högre status. Jag tror även att de kommer finnas flera specialiserade team som inriktar sig på exempel äldre med psykisk ohälsa, demens sjukdomar, samt äldre med missbruksproblematik. 

 

Hur är det att vara kvinna i ditt yrke?

Jag tycker det fungerar bra för min del, finns så klart för och nackdelar. Men jag vill påstå att de inte har någon betydelse vilket kön man har. Vi möter både kvinnor och män i arbetet. På min arbetsplats är vi majoriteten kvinnor idag, men jag har även manliga kollegor.

 

Hur ser du på rollen som yrkesinformatör inom VO-College?

Detta är något nytt för mig, så ser det som en ny erfarenhet och jag tycker de ska bli spännande. Jag delar gärna med mig av mina erfarenheter, och hoppas kunna motivera fler att välja vården som yrke då det ger så otroligt mycket.

 

Kontaktuppgifter till Lise: [email protected]

Kriterier och arbetsbeskrivning för uppdraget som Yrkesinformatör:https://www.vo-college.se/system/files/dokumentbanklokal/yrkesinformator.pdf

 

Nyheter

 • 18jun2019

  Lenita Granlund och Per Nordenstam - nya ledamöter i VO-College styrelse

 • 18jun2019

  Nytt metodmaterial för validering presenterat för engagerade lärare

 • 17jun2019

  Slutbetänkande - Skyddad yrkestitel för undersköterska

 • 8maj2019

  Save the date Rikskonferens 5 december

 • 29apr2019

  Skyddad yrkestitel för undersköterskor

 • 23apr2019

  Resultat av ESF-projektet Fokus Yrkesutbildning VO

 • 26mar2019

  Workshop om validering

 • 8mar2019

  Furuboda folkhögskola – den första certifierade folkhögskolan

 • 5feb2019

  Nationellt likvärdigt innehåll i YH- utbildning till Stödpedagog

 • 21dec2018

  God Jul & Gott Nytt År!