Skaraborgs kandidat kammade hem utmärkelsen årets handledare 2018

tisdag, 4 december 2018

Den 4–5 december höll Vård och omsorgscollege nationella förening jubileumskonferens i Stockholm

Under konferensen delades den nationella utmärkelsen årets handledare 2018 ut.
Landets 22 regionala VO-College har haft möjligheten att nominera till den ärofyllda utmärkelsen.

I år tilldelas utmärkelsen till Radhika Good. Hon arbetar som undersköterska på Kolarebacken som är ett särskilt boende inom äldreomsorgen i Mariestads kommun.

För Skaraborgs del har nomineringen skett i tre steg – lokalt, regionalt och nationellt. VO-college regionala styrgrupp, tillika jury i den regionala uttagningen, utsåg Skaraborgs kandidat. Den nationella juryn beståd av VO-College nationella råd där föreningens medlemmar är representerade.

I motiveringen står bland annat ”Rhadika är mycket engagerad i förbättringsarbete i samverkan mellan utbildning och arbetsliv. Rhadika är som person mycket social och intresserad av sitt yrke och har en förmåga att bidra på ett mycket positivt sätt både i sin roll som handledare/medarbetare och ambassadör och fungerar som en värdefull länk mellan utbildning och arbetsliv. Hon bjuder på sig själv och inspirerar andra att välja ett yrke inom omvårdnad, hon är en förebild för många.”

Vi är otroligt stolta över utmärkelsen, handledare gör ett otroligt viktigt arbete. Vård och omsorgssektorn stor inför en stor kompetensförsörjningsutmaning. Inom 7 år kommer det bara i Skaraborg att saknas 1000 undersköterskor. För att vi ska kunna säkra kompetensförsörjningen inom branschen behöver vi kompetent personal som brinner för sitt arbete.