VO-College

Helsingborgaren Gazmend Hamiti årets handledare i Skåne 2019

Gazmend Hamiti har utsetts till årets handledare i Skåne 2019 med motiveringen:

”Med en stark etisk grundsyn och pedagogisk fingertoppskänsla inspirerar Gazmend många elever i sin roll som handledare. Han låter eleverna ta ansvar på rätt anpassad nivå och fortsätter att utmana dem i perfekt tempo, vilket får dem att växa både i sin yrkesroll och som individer. I kontakt med patienterna är han lyhörd och fokuserad.
Yrkesstolthet, nyfikenhet och positivitet utmärker årets handledare i Skåne, Gazmend Hamiti!”

Gazmend är ursprungligen från Kosovo och har bott i Sverige i tio år. De senaste fem åren har han arbetat som undersköterska på geriatriska akutvårdsavdelningen på Helsingborgs lasarett.

”Jag är jurist i botten, men när jag kom till Sverige valde jag att omskola mig. Det har jag aldrig ångrat”, berättar Gazmend, som drivs av att hjälpa andra människor. ”Vi kommer alla att bli gamla. Hur vill jag bli behandlad då? Alla människor, både unga och gamla, förtjänar att bemötas med vänlighet och respekt”.

Gazmend firades idag av kollegor, representanter från Kommunal och VO-college i Helsingborg-Höganäs samt sjukhusets forsknings-och utbildningschef.

Vad väntar då härnäst?

”Jag vet inte, jag har precis kommit tillbaka från semestern så det här blev en trevlig start!” säger Gazmend och skrattar. ”Kanske vidareutbildar jag mig till handledare steg 3, jag har hört gott om den utbildningen från kollegor. Varje dag kan man lära sig något nytt, så tänker jag”, säger Gazmend.

Grattis Gazmend!

VO-College
Föreningen Vård- och omsorgscollege

Org.nr. 802464-0149

info@vo-college.se

Följ oss

Vissa av sajtens bilder kommer frånFreepik.com
Utvecklat avacczo.com