Yrkes-SM Helsingborg 22-24 april

torsdag, 27 februari 2020

I ett stort tävlings- och uppvisningsarrangemang tävlar och mäter hundratals av Sveriges mest yrkesskickliga ungdomar sina krafter mot varandra inom dryg 60 yrken. Tävlingen hålls i på Olympia Park i Helsingborg den 22-24 april. Vinnarna går vidare till Yrkes VM i Shanghai 2021.

Sex gymnasieelever från olika delar av landet tävlar i vård och omsorg. De har kvalificerat sig till Yrkes SM genom att vara med i deltävlingar i januari.

Ett verkligt scenario

De tävlande går in i en verklighetstrogen miljö med statister som gestaltar vanligt förekommande vård- och omsorgsuppgifter. Tävlingen blir en sorts teater där publiken kan se vad det kan innebära att jobba i branschen. De tävlande bedöms därefter utifrån hur de hanterar de olika situationerna.

De tävlande i vård och omsorg

Övre raden: Ottilia Klint Johansson Eksjö gymnasium, Wilma Lundahl Drottning Blankas gymnasieskola Malmö, Sofia Redman De la Gardigymnasiet Lidköping.

Nedre raden: Tilde Flink Carlsund utbildningscentrum Linköping, Nils Forssberg Akademi Båstad, Iselinn Jonsson Västermalms skola Sundsvall.

Prova-på-aktiviteter

I Vård- och omsorgscollege monter finns också möjlighet för åskådare att titta på och testa hur det är att arbeta inom vård och omsorg. Här finns framtidens jobb att upptäcka, utforska och prova på för elever i grundskolan. Under tre intensiva och roliga dagar kan skolor och allmänhet besöka evenemanget. Fritt inträde!

Tider för tävlingar i vård och omsorg

         
 
22 april  klockan 10-16
23 april  klockan 9-16
24 april klockan 9-12
24 april  klockan 15-16.30 prisutdelning
   
       

Arrangörer

Arrangörer är Familjen Helsingborg, WorldSkills Sweden, LO, Svenskt Näringsliv och staten (Utbildningsdepartementet, Skolverket, Myndigheten för yrkeshögskolan).

Varmt välkomna!

#vocollege #yrkessmvo @worldskillssweden @svenskaesf

Film om Yrkes SM Helsingborg

 

 

Löpande info om Äldreomsorgslyftet

Nationella Kompetensrådet - NKR

Nyheter och tips till följd av pandemin

Nominera en ambassadör för vård- och omsorgsyrket

Testa nya succékonceptet för skoltävlingar

ESF-projekt