Årets handledare 2020 – Nominera en ambassadör för vård- och omsorgsyrket

måndag, 2 mars 2020

Nu är det dags! Vilken engagerad och kunnig handledare inom vård och omsorg någonstans i Sverige ska få utmärkelsen Årets handledare 2020?

Det är femte året som Vård- och omsorgscollege delar ut priset Årets handledare. Syftet är att premiera skickliga handledare inom vård och omsorg. De har en nyckelroll i lärandet på arbetsplatsen och i att slussa nyanställda och elever från gymnasiet och vuxenutbildningar in i vård- och omsorgsyrket.

Handledaren kan till exempel arbeta i en kommunal hemtjänst, på ett sjukhus som en region ansvarar för eller på ett äldreboende som drivs av en privat eller idéburen aktör.

 

Så nominerar du

Nomineringen sker i två steg – regionalt nu under våren och nationellt under sommaren. Regionala VO-College kan nominera varsin kandidat till utmärkelsen. Kontakta ditt regionala VO-College för information om vad som gäller för just din region. 

Kontaktuppgifter till rgionala VO-College  

Det nationella priset delas ut på VO-Colleges rikskonferens i Stockholm i december. Börje Nilsson, stödassistent och undersköterska vid Östersunds kommun, blev Årets handledare 2019.

Läs mer om Årets handledare 

Nominera en ambassadör för vård- och omsorgsyrket

VO-College – viktig utbildningspartner i välfärdsteknik

Fritt fram för folkhögskolor att ansluta sig till Vård- och

ESF-projekt

NKR synliggör stöd till personer med funktionsnedsättning

Nationella Kompetensrådet - NKR