VO-College

Nils hjärta klappar för intensivvården

yrkes SM 2020 Nils

Kommande vecka skulle yrkes-SM anordnats i Helsingborg, och en av de två skånska elever som kvalade in till att tävla i vård och omsorg är Nils Forssberg, till vardags elev på Båstad akademi gymnasium.
- Det är förstås trist att SM inte blir av, berättar Nils. Man funderar förstås också på allt annat som händer sista terminen på gymnasiet som man har laddat för – vi har precis fått inbjudan till balen, till exempel, men om den kan bli av vet vi inte.
Dagarna för Nils fylls nu istället av plugg på distans och extrajobb på boende. Hur känns det?
- Det känns meningsfullt att kunna hjälpa till, säger Nils. Klart att det också kan kännas oroligt. I sommar, eller om det behövs innan, kommer jag jobba på hjärtavdelningen på Ängelholms sjukhus, och det är intensivvården som intresserar mig mest. Jag planerar att jobba två år som undersköterska och sen plugga vidare till sjuksköterska.

VO-College
Föreningen Vård- och omsorgscollege

Org.nr. 802464-0149

info@vo-college.se

Följ oss

Vissa av sajtens bilder kommer frånFreepik.com
Utvecklat avacczo.com