Introduktionsutbildning inom vård och omsorg – så går det till!

måndag, 11 maj 2020

Förra veckan gick startskottet för Vård- och omsorgscollege Kronobergs introduktionsutbildning inom vård och omsorg. Den första pilotgruppen är nu utbildad och imorgon påbörjar en ny grupp nyfikna, engagerade och peppade deltagare utbildningen. 

Introduktionsutbildningen genomförs under fyra dagar, tre digitala med teoretisk tillämpning och en praktisk med bredvidgång hos arbetsgivaren. De digitala, teoretiska utbildningsdagarna blandas med reflektionsdelar och live-sända föreläsningar med duktiga och engagerade vård- och omsorgslärare. Den praktiska bredvidgången sker hos arbetsgivaren för att matcha arbetsplatsens specifika kunskapsbehov. 

Den teoretiska delen behandlar bland annat smittspridning, basala hygienrutiner & Covid-19, lagstiftning, dokumentation & organisation, personlig vård och omsorg, kommunikation & bemötande och sjukdomar. I den praktiska delen får deltagarna bland annat lära sig om ergonomi och hjälpmedel samt ta del av arbetsplatsspecifika uppgifter.

Förra veckan avslutade första gruppen introduktionsutbildningen. Responsen har varit god. "En intensiv men grundläggande vård- och omsorgsutbildning, toppen!" säger en av deltagarna. "Nu vill jag läsa färdigt min undersköterskeutbildning", säger en annan. 

Tillsammans skapar vi Sveriges bästa vård och omsorg!

Mer om introduktionsutbildningen

Introduktionsutbildningen har tagits fram i samarbete med Växjö Fria vuxenutbildningen. Utbildningen följer Socialstyrelsens nya introduktionsutbildning som tagits fram i samband med Covid-19-krisen. Läs mer och anmäl dig till utbildningen här. 

Nyheter

 • 13nov2020

  Norrmän nyfikna på svenska språkombud

 • 13okt2020

  Ta chansen att påverka!

 • 29sep2020

  Nyhetsbrev 3 2020

 • 23sep2020

  Certifieringar fram till september

 • 23sep2020

  Distansen till trots – mycket på gång inom VO-College i höst

 • 23sep2020

  Regional samordnare lyfter undersköterskor i sin masteruppsats

 • 21sep2020

  Från vikariat till fast anställning genom Äldreomsorgslyftet

 • 17sep2020

  VALIDERING VÅRD OCH OMSORG

 • 27aug2020

  Korta utbildningar i yrkeshögskolan

 • 27aug2020

  Webbinar om förändringar i vård- och omsorgsprogrammet