Introduktionsutbildning inom vård och omsorg – så går det till!

måndag, 11 maj 2020

Förra veckan gick startskottet för Vård- och omsorgscollege Kronobergs introduktionsutbildning inom vård och omsorg. Den första pilotgruppen är nu utbildad och imorgon påbörjar en ny grupp nyfikna, engagerade och peppade deltagare utbildningen. 

Introduktionsutbildningen genomförs under fyra dagar, tre digitala med teoretisk tillämpning och en praktisk med bredvidgång hos arbetsgivaren. De digitala, teoretiska utbildningsdagarna blandas med reflektionsdelar och live-sända föreläsningar med duktiga och engagerade vård- och omsorgslärare. Den praktiska bredvidgången sker hos arbetsgivaren för att matcha arbetsplatsens specifika kunskapsbehov. 

Den teoretiska delen behandlar bland annat smittspridning, basala hygienrutiner & Covid-19, lagstiftning, dokumentation & organisation, personlig vård och omsorg, kommunikation & bemötande och sjukdomar. I den praktiska delen får deltagarna bland annat lära sig om ergonomi och hjälpmedel samt ta del av arbetsplatsspecifika uppgifter.

Förra veckan avslutade första gruppen introduktionsutbildningen. Responsen har varit god. "En intensiv men grundläggande vård- och omsorgsutbildning, toppen!" säger en av deltagarna. "Nu vill jag läsa färdigt min undersköterskeutbildning", säger en annan. 

Tillsammans skapar vi Sveriges bästa vård och omsorg!

Mer om introduktionsutbildningen

Introduktionsutbildningen har tagits fram i samarbete med Växjö Fria vuxenutbildningen. Utbildningen följer Socialstyrelsens nya introduktionsutbildning som tagits fram i samband med Covid-19-krisen. Läs mer och anmäl dig till utbildningen här. 

Nyheter

 • 26apr2021

  Prata med oss – Vi är med!

 • 15apr2021

  Frågor och svar om nya vård- och omsorgsprogrammet

 • 13apr2021

  Språket på jobbet-podden är igång!

 • 8apr2021

  Stort behov av att höja kompetensen hos personal på LSS-boenden

 • 6apr2021

  Nyheter och tips om nya vård- och omsorgsprogrammet

 • 6apr2021

  Uppsala läns arbete inför nya Vård- och omsorgsprogrammet

 • 25mar2021

  Nyhetsbrev # 1 2021

 • 23mar2021

  Skyddad yrkestitel för undersköterskor

 • 19mar2021

  Tillsammans visar vi möjligheterna i en framtidsbransch

 • 19mar2021

  Skoltävlingar och metodrum som komplement till apl under pandemin