Ny webbsida om yrken inom vård och omsorg

måndag, 18 maj 2020

”Vill du också bli en hjälte i vården?” Så inleder Arbetsförmedlingen sin nya webbsida om framtidsutsikterna och utvecklingsmöjligheterna för den som vill arbeta som vårdbiträde eller undersköterska.

Arbetsförmedlingen skriver att efterfrågan på personal till vården ökar dramatiskt. Redan innan pandemin bredde ut sig, visade prognoserna att de flesta yrken inom vård och omsorg har mycket goda utsikter på både kort och lång sikt.

Bland innehållet på den nya webbsidan finns ett webbinarium med Zenita Cider, vd i Vård- och omsorgscollege, som berättar om olika verksamheter inom vård och omsorg samt utbildnings- och karriärvägar. Här finns också tips om en podd på temat ”Så är det att vara undersköterska” samt länkar om olika yrken och utbildningsvägar.

 

Löpande info om Äldreomsorgslyftet

Nyheter och tips till följd av pandemin

Nyheter och tips om nya vård- och omsorgsprogrammet

Nationella Kompetensrådet - NKR

Testa nya succékonceptet för skoltävlingar

ESF-projekt