Nominera årets handledare 2020

onsdag, 20 maj 2020

Vi uppmärksammar engagerade och kunniga handledare genom utmärkelsen ”Årets handledare”. Regionala college kan nominera var sin kandidat till utmärkelsen.

På arbetsplatser som är knutna till Vård- och omsorgscollege finns handledare som gör ett stort och viktigt jobb för kvalitén på arbetsplatserna och för elevernas utbildning. Handledarna är nyckelpersoner i lärandet på arbetsplatsen och därför uppmärksammar vi dem med en utmärkelse.

Nomineringen sker i två steg – regionalt och nationellt. Regionalt college utser en kandidat och nominerar denne till den nationella utmärkelsen som delas ut vid rikskonferensen i Stockholm i november/december.

Handledaren handleder elever på gymnasiets Vård- och omsorgsprogram och Barn- och fritidsprogram samt motsvarande vuxenutbildning, studerande på Yrkeshögskoleutbildningar inom vård och omsorg, elever som validerar, anställda på yrkesintroduktionsavtal eller andra nyanställda.

Vem kan bli nominerad?

För att bli nominerad till årets handledare ska personen vara utbildad på Vård- och omsorgsprogrammet eller Barn- och fritidsprogrammet socialt arbete utgång mot funktionshinder eller därmed likvärdig utbildning. Handledaren ska också ha en handledarutbildning som är godkänd inom Vård- och omsorgscollege.

Regional utmärkelse

Regionalt VO-College utser en jury med t ex lärare, arbetsgivare och fackliga representanter. Juryn kan även fungera som arbetsgrupp och sköta administration och information kring utmärkelsen regionalt. Arbetsgruppen har bland annat till uppgift att informera utbildare och arbetsplatser inom regionalt college.

Regional jury utser en kandidat och anmäler denna till den nationella juryn med en tydlig motivering till nomineringen. Kandidaten kan uppmärksammas med en utmärkelse på hemmaplan eller om regional jury så väljer sänds nomineringen direkt till nationell jury. Regional processledare är länken mellan regional- och nationell jury, läs kriterierna innan ni mailar er nominering till Regional processledare, 

[email protected] 

 https://www.vo-college.se/handledning-i-vo-college/arets-handledare

 

Nyheter

 • 25feb2021

  Stödmaterial för systematiskt kvalitetsarbete i gymnasial yrkesutbildning

 • 8feb2021

  Rekordstort intresse för projektet Validering vård och omsorg

 • 27jan2021

  NY WEBBPLATS FÖR ARBETSGIVARE SOM VILL GE SPRÅKSTÖD

 • 27jan2021

  Äldreomsorgen i Emmaboda kommun uppmärksammas för sitt goda arbetssätt

 • 18jan2021

  Språket på jobbet - lansering av en ny hemsida

 • 22dec2020

  Nyhetsbrev 4 2020

 • 18dec2020

  Yrkeslärare hyllas med ett konstverk på skolan

 • 15dec2020

  Förändringar i barn- och fritidsprogrammet den 1 juli 2021

 • 15dec2020

  Uppdaterade kvalitetskriterier från 1 januari 2021

 • 14dec2020

  Förändringar i vård- och omsorgsprogrammet den 1 juli 2021