Nyfikna Lo ska väcka barn och ungas intresse för vård och omsorg

torsdag, 4 juni 2020

I höstas påbörjade UF-företaget Care By UF arbetet med att ta fram en alldeles egen barnbok om vård och omsorg. Under senhösten 2019 kom boken rykande färsk från tryckeriet och nu tar Vård- och omsorgscollege Kronoberg över stafettpinnen.

Barnboken, Nyfikna Lo, ska få fler barn och unga intresserade av vård och omsorg. I boken får läsaren följa Lo när hen ställs inför olika vård- och omsorgsscenarion som på ett barnvänligt sätt ska nå barnen och få dem att förstå de olika branshområdena. 

Skaparna av boken är Annie Heiling, Alma Bergman, Ebba Wallertz och Elin Aronsson som drivit Care By UF under sitt sista gymnasieår på Sunnerbogymnasiet. I Ung Företagsamhets Tävlingsdag 2020 kom de på andra plats i kategorin ”Årets Innovation” och var nominerade i hela fyra kategorier: ”Årets Affärsplan”, ”Årets Innovation”, ”Årets Hållbara” och ”Årets UF”. 

Vård- och omsorgscollege Kronoberg är så glada över att få fortsätta utveckla boken och väcka barn och ungas nyfikenhet för vård och omsorg och önskar Annie, Alma, Ebba och Elin ett varmt lycka till i framtiden!

Nyheter

 • 26apr2021

  Prata med oss – Vi är med!

 • 15apr2021

  Frågor och svar om nya vård- och omsorgsprogrammet

 • 13apr2021

  Språket på jobbet-podden är igång!

 • 8apr2021

  Stort behov av att höja kompetensen hos personal på LSS-boenden

 • 6apr2021

  Nyheter och tips om nya vård- och omsorgsprogrammet

 • 6apr2021

  Uppsala läns arbete inför nya Vård- och omsorgsprogrammet

 • 25mar2021

  Nyhetsbrev # 1 2021

 • 23mar2021

  Skyddad yrkestitel för undersköterskor

 • 19mar2021

  Tillsammans visar vi möjligheterna i en framtidsbransch

 • 19mar2021

  Skoltävlingar och metodrum som komplement till apl under pandemin