Nyfikna Lo ska väcka barn och ungas intresse för vård och omsorg

torsdag, 4 juni 2020

I höstas påbörjade UF-företaget Care By UF arbetet med att ta fram en alldeles egen barnbok om vård och omsorg. Under senhösten 2019 kom boken rykande färsk från tryckeriet och nu tar Vård- och omsorgscollege Kronoberg över stafettpinnen.

Barnboken, Nyfikna Lo, ska få fler barn och unga intresserade av vård och omsorg. I boken får läsaren följa Lo när hen ställs inför olika vård- och omsorgsscenarion som på ett barnvänligt sätt ska nå barnen och få dem att förstå de olika branshområdena. 

Skaparna av boken är Annie Heiling, Alma Bergman, Ebba Wallertz och Elin Aronsson som drivit Care By UF under sitt sista gymnasieår på Sunnerbogymnasiet. I Ung Företagsamhets Tävlingsdag 2020 kom de på andra plats i kategorin ”Årets Innovation” och var nominerade i hela fyra kategorier: ”Årets Affärsplan”, ”Årets Innovation”, ”Årets Hållbara” och ”Årets UF”. 

Vård- och omsorgscollege Kronoberg är så glada över att få fortsätta utveckla boken och väcka barn och ungas nyfikenhet för vård och omsorg och önskar Annie, Alma, Ebba och Elin ett varmt lycka till i framtiden!

Nyheter

 • 13nov2020

  Norrmän nyfikna på svenska språkombud

 • 13okt2020

  Ta chansen att påverka!

 • 29sep2020

  Nyhetsbrev 3 2020

 • 23sep2020

  Certifieringar fram till september

 • 23sep2020

  Distansen till trots – mycket på gång inom VO-College i höst

 • 23sep2020

  Regional samordnare lyfter undersköterskor i sin masteruppsats

 • 21sep2020

  Från vikariat till fast anställning genom Äldreomsorgslyftet

 • 17sep2020

  VALIDERING VÅRD OCH OMSORG

 • 27aug2020

  Korta utbildningar i yrkeshögskolan

 • 27aug2020

  Webbinar om förändringar i vård- och omsorgsprogrammet