VO-College

På gång i Skåne under VO-collegeveckan

Under vecka 42 är det återigen dags för VO-collegeveckan - ett återkommande evenemang runt om i hela Sverige. Det är sjätte året i rad som de 22 regionala VO-collegen bjuder in till lokala och regionala aktiviteter för att berätta om alla möjligheter som finns inom vård- och omsorgssektorn. Det arrangeras allt från minimässor för elever och blivande elever, öppet hus på gymnasieskolor och skoltävlingar till inspirationsverkstäder, handledardagar och föreläsningar för yrkesverksamma.

VO-collegeveckan vänder sig till ungdomar, utbildare, chefer och medarbetare i kommuner, regioner och privata vård- och omsorgsföretag samt politiker. VO-collegeveckan är ett utmärkt tillfälle att ta reda på mer om jobb och utbildning i vård och omsorg.

I Skåne är det massa på gång.

Regionalt i Skåne kommer vi att arbeta med att sprida intervjuer från olika föredetta vård- och omsorgsstudenter som numera är yrkesverksamma inom vård- och omsorg. Dessutom kommer vi sprida nationella filmer om fem elevers resa inom deras olika vård- och omsorgsutbildningar. 

I det lokala colleget Landskrona/ Svalöv har vård- och omsorgslärarna gjort en film om yrket och områden man arbetar mot efter utbildning, som visas för alla niondeklassare i kommunerna.

I det lokala colleget Skåne nordost gör de intervjuer med utbildare och arbetsgivare med frågorna "Vad tycker du är bäst med vårt lokala college?" och "Vad vet du om vård- och omsorgscollege?". Resultatet blir en film som sedan sprids på deras hemisda och deras facebook-sida.

Ystad/Österlen kommer vård- och omsorgsambassadörer tillsammans med annan personal ha ett utomhusevent där de har upprättat en tipsrunda och där man kommer få information om hur det är att arbeta inom yrket, samt att det bjuds på grillad korv!

Höganäs kommun uppmärksammas vård- och omvårdnadsyrkena på kommunens Facebooksida under hela veckan.

Listan med aktiviteter i Skåne uppdateras kontinuerligt. 

VO-College
Föreningen Vård- och omsorgscollege

Org.nr. 802464-0149

info@vo-college.se

Följ oss

Vissa av sajtens bilder kommer frånFreepik.com
Utvecklat avacczo.com