VO-College

"Man får snabbt kvitto på att det man gör uppskattas och det ger en boost"

Ett sommarjobb ledde Amelie till drömbranschen och jobb på solteamet i Helsingborg. Studierna på Hermods vuxenutbildning gav mer kött på benen.

Musiken stod i fokus på gymnasiet, men efter ett sommarjobb fastnade Amelie för vård- och omsorgsbranschen.

- Jag blev helt frälst! Man får träffa så många människor och variationen i arbetsuppgifter gör att man aldrig tröttnar, berättar Amelie. Här på solteamet där jag jobbar ger vi stöd och service till människor med olika funktionshinder. Vi åker ut på besök, hjälper till med matlagning, strukturer och rutiner. Man får ofta snabba kvitton på att det man gör uppskattas och det ger en boost!

Amelie utbildade sig inom vård och omsorg på vuxenubildningen på Hermods i Helsingborg.

- Jag fick möjligheten att jobba och plugga samtidigt, och det var supersmidigt, berättar Amelie. Jag hade ju redan jobbat en del och fått erfarenhet, men utbildningen satte min kunskap i ett sammanhang. I framtiden vill jag fortsätta jobba med människor och antagligen läsa vidare. Erfarenheterna från mitt arbete är bara ett plus.

VO-College
Föreningen Vård- och omsorgscollege

Org.nr. 802464-0149

info@vo-college.se

Följ oss

Vissa av sajtens bilder kommer frånFreepik.com
Utvecklat avacczo.com