Jennie Rehn utsedd till Årets handledare 2020

onsdag, 14 oktober 2020

På tisdagseftermiddagen överraskades pristagaren av Vård- och omsorgscollege processledare Sara Norén samt Ing-Mari Sjöblom, ordförande i styrgruppen för Vård- och omsorgscollege i norra Örebro län.

"Oj, vad fint skrivet, gulligt." Det var Jennie Rehns spontana reaktion när det stod klart att hon utsetts till Årets handledare av en helt enig jury.

Hon och kollegorna överraskades på ett möte under tisdagseftermiddagen. Och det var en överrumplad pristagare som tog emot blomma och diplom.

Jennie arbetar som undersköterska på avdelning 1 vid kliniken för medicin och geriatrik på Lindesbergs lasarett, och är även elevsamordnare. Och det är ett uppdrag hon alltså utför med bravur.

Jennie Rehn nominerades av Annika Lindén, avdelningschef på vårdavdelningen:

"Genom sin erfarenhet, kompetens och elevengagemang visar hon på yrkets komplexitet och bidrar till att vi i framtiden får möjlighet till nya goda kollegor. Hennes positiva inställning till elever ger ringar på vattnet, och påverkar kollegors förståelse av betydelsen av elever för verksamhetens framtid." står bland annat att läsa i nomineringen. Jennie Rehns lovordas också för sitt personcentrerade och unika engagemang i varje elevs praktik och lyfts fram som en god förebild för såväl elever som kollegor.

"Tusen tack, jag vet inte vad jag ska säga, jag är i chock!" sa Jennie med ett brett leende.

Hon trivs med sitt uppdrag som elevsamordnare, och det är helheten i uppdraget som hon tilltalas av. Att få följa eleverna och se dem utvecklas.

"Det är viktigt att vi får nya undersköterskor och att det blir bra, och i det vill jag vara med och hjälpa till" säger pristagaren. "Men det är ju inte bara jag, vi bidrar ju allihop."

Priset Årets handledare har delats ut i länet i en drygt handfull rad år. Vinnaren utses av en jury bestående av en lärare, en arbetsgivarrepresentant och en facklig representant.

Förutom äran att vara Årets handledare i regionen, innebär priset också att Jennie nomineras vidare till den nationella utmärkelsen som kommer att delas ut på Rikskonferensen för Vård- och omsorgscollege 2021. Då ska Årets handledare i Sverige utses bland de utsedda regionala handledarna runt om i Sverige.

Den här gången var det nio personer som hade nominerats till att vara med och tävla om utmärkelsen Årets handledare i länet.

Nyheter

 • 13nov2020

  Norrmän nyfikna på svenska språkombud

 • 13okt2020

  Ta chansen att påverka!

 • 29sep2020

  Nyhetsbrev 3 2020

 • 23sep2020

  Certifieringar fram till september

 • 23sep2020

  Distansen till trots – mycket på gång inom VO-College i höst

 • 23sep2020

  Regional samordnare lyfter undersköterskor i sin masteruppsats

 • 21sep2020

  Från vikariat till fast anställning genom Äldreomsorgslyftet

 • 17sep2020

  VALIDERING VÅRD OCH OMSORG

 • 27aug2020

  Webbinar om förändringar i vård- och omsorgsprogrammet

 • 27aug2020

  Korta utbildningar i yrkeshögskolan