VO-College

Undersköterskan Hamzas tips till andra som drömmer om ett arbete inom vård och omsorg

Hamza artikel 2020

Fokusera på ditt mål, var positiv och omge dig med människor som stöttar dig! Det är undersköterskans Hamza Kwedars tips till andra som drömmer om ett arbete inom vård och omsorg. Efter studier på Ekbackeskolans vård- och omsorgsprogram arbetar han nu i hemtjänsten i Östra Göinge kommun.

Som liten drömde Hamza om att bli läkare eller polis. Efter att ha flytt från Syrien till Sverige 2015 satte han siktet på vård- och omsorgsprogrammet.

-  Under kriget i mitt hemland var bristen på vårdpersonal stor, berättar Hamza. Jag vill göra gott, och vård- och omsorgsprogrammet är en bra start. Vi som jobbar inom vården är en viktig del av samhället! Utbildningen öppnar också dörrar för att läsa vidare om man vill. 

Under gymnasietiden jobbade Hamza extra inom hemtjänsten i Östra Göinge, ett extraknäck som så småningom ledde till fast anställning. 

- Det bästa med mitt jobb är att få träffa så många olika människor med olika bakgrund och olika livshistorier, säger Hamza. Att se glädjen hos de brukare jag hjälper och att få lära mig nya saker varje dag är fantastiskt.

VO-College
Föreningen Vård- och omsorgscollege

Org.nr. 802464-0149

info@vo-college.se

Följ oss

Vissa av sajtens bilder kommer frånFreepik.com
Utvecklat avacczo.com