VO-College

"Som ambulanssjuksköterska är jag ofta den första kontakten med sjukvården"

Vägen till drömyrket som ambulanssjuksköterska gick via vård- och omsorgsprogrammet på Jacobsskolan i Hässleholm för Emelie Persson. Efter sjuksköterskestudier och specialistutbildning har hon nått sitt mål. 

- För att passa som ambulanssjuksköterska ska man vara bra på bemötande, men också vara grym på problemlösning.  Mina kollegor och jag kommer hem till människors hem i en akut situation, flexibilitet är jätteviktigt, berättar Emelie.

- Många som ringer 112 mår förstås väldigt dåligt och är oroliga. Som ambulanssjuksköterska är jag ofta den första kontakten med sjukvården, hur jag agerar spelar stor roll för hur patienten upplever situationen. I mötet med patienten får jag ett direkt kvitto på att det jag gör, det är viktigt och värdefullt!

Drömmen om att en dag jobba som ambulanssjuksköterska väcktes tidigt hos Emelie. Därför valde hon att läsa vidare till sjuksköterska direkt efter gymnasiet.

- Vård- och omsorgsprogrammet är en jättebra grund när man vill läsa vidare, jag hade stor nytta av den i mina sjuksköterskestudier, säger Emelie. Men det är också en bra utbildning om man vill jobba direkt efter gymnasiet. Som vårdutbildad behövs man alltid!

VO-College
Föreningen Vård- och omsorgscollege

Org.nr. 802464-0149

info@vo-college.se

Följ oss

Vissa av sajtens bilder kommer frånFreepik.com
Utvecklat avacczo.com