VO-College

Brandman – ett självklart val för Sara

Vård- och omsorgsprogrammet har varit en naturlig väg för Sara Andersson, 22 år. Efter programmet läste hon vidare och arbetar idag som brandman vid Bohus räddningstjänst och är stationerad på brandstationen i Kungälvs kommun. Möjligheten att få hjälpa andra människor lockade henne till yrket. 

Efter att ha pluggat vård- och omsorgsprogrammet på Drottning Blankas gymnasieskola i Helsingborg med inriktning räddningsmedicin och akutsjukvård tog hon studenten 2016.  

– Eftersom jag redan innan gymnasiet visste att jag ville bli brandman kände jag att det var den enda linjen som jag kunde ha hjälp av i mina fortsatta studier. Programmet är väldigt varierat med både skola och praktik och förutom specifika kurser inom vård och omsorg läste vi andra ämnen så som svenska och matematik. Det ger möjlighet att läsa vidare på högskola om man vill, berättar Sara. 

I skolan fick hon goda kunskaper inom sjukvård och om hur människan fungerar. 

– Sjukvård är en av mina starka sidor nu också. Och det hjälper mig i mitt yrke när vi tar hand om skadade människor, säger hon. 

Efter gymnasieutbildningen arbetade Sara som undersköterska på bland annat Landskrona lasarett och Lunds universitetssjukhus.

– Därefter påbörjade jag den två-åriga eftergymnasiala utbildningen Skydd mot olyckor på Sandö. Jag tog examen i mitten av januari i år och började som brandman ett par veckor senare, berättar hon. 

VO-College
Föreningen Vård- och omsorgscollege

Org.nr. 802464-0149

info@vo-college.se

Följ oss

Vissa av sajtens bilder kommer frånFreepik.com
Utvecklat avacczo.com