VO-College

Jonna Mjörnell är yrkesutbildningsambassadör för vård och omsorg

Jonna Mjörnell är yrkesutbildningsambassadör för vård och omsorgJonna Mjörnell är yrkesutbildningsambassadör för vård och omsorg

WordSkills Sweden arrangerar yrkestävlingar för att visa att det är ett smart val att välja en yrkesutbildning på gymnasiet. I år har de statat ett nätverk med yrkesutbildningsambassadörer och Jonna Mjörnell är en av dem. Jonna ingick i det svenska yrkeslandslaget 2019 och fortsätter sitt engagemang som yrkesutbildningsambassadör för vård och omsorg. I en inspirerande film berättar hon  varför hon valde att läsa vård- och omsorgsprogrammet.

Jonna Mjörnell hedrade Sverige med en bronsmedalj i vård och omsorg vid Yrkes VM i Kazan i Ryssland 2019. Hennes engagemang som förebild för yrket slutade inte efter den bragden. Sedan dess har hon medverkat vid många evenemang, spelat in filmer som inspiration till elever inför gymnasievalet och hyllat sin vårdlärare Mara Wahlberg med ett konstverk.

Nu ingår hon i det nätverk som WorldSkills Sweden startat i år med yrkesutbildningsambassadörer från det svenska Yrkeslandslaget.

Ambassadör för yrkesutbildningen och sitt yrke

Yrkesutbildningsambassadörerna deltar i olika uppdrag tillsammans med WorldSkills Sweden under året. De har en bred geografisk spridning, från Luleå i norr till Malmö i söder och representerar många olika yrken. Gänget som bildar nätverket tycker själva att det är viktigt att vara en god ambassadör för yrkesutbildningen och sitt yrke.

Se filmerna med Jonna Mjörnell och låt dig inspireras

”Välj med hjärtat så blir det bra” - Jonnas Mjörnells tips till dig som står inför att välja program på gymnasiet.

 

 

Jonna Mjörnell hyllar sin yrkeslärare Maria Wahlberg vid Consensum Gymnasieskola i Sollentuna där Jonna gick vård- och omsorgsprogrammet.

 

 

VM-brons i vård och omsorg till Jonna Mjörnell - Avslutningsceremonin i Kazan Ryssland där Jonna tar emot bronsmedaljen.

 

 

yrkesutbildningsambassadör
VO-College
Föreningen Vård- och omsorgscollege

Org.nr. 802464-0149

info@vo-college.se

Följ oss

Vissa av sajtens bilder kommer frånFreepik.com
Utvecklat avacczo.com