VO-College

Nominerade till Årets handledare 2020

Årets handledareBörje Nilsson årets handledare

Fjorton handledare är nominerade till utmärkelsen Årets handledare 2020 av sina regionala Vård- och omsorgscollege. Alla nominerade får en gåva från Vård- och omsorgscollege och vinnaren uppvaktas på hemmaplan tillsammans med sina arbetskamrater under våren.

Sedan fem år tillbaka utser Vård- och omsorgscollege nationellt Årets handledare för att uppmärksamma handledarrollen. På arbetsplatser i samverkan, över hela landet, finns utbildade och kompetenta handledare som handleder nya kollegor och elever vid deras arbetsplatsförlagda utbildning.

Intresset att nominera handledare till utmärkelsen 2020 var ungefär lika stort som vanligt trots pandemin. Men hela förfarandet med nomineringar fick skjutas fram några månader på grund av den arbetsbelastning som vård- och omsorgssektorn ställdes inför när pandemin bröt ut i våras. Vi ställde även in Vård- och omsorgscollege rikskonferens 2020 där priset normalt delas ut.

Bilden: Börje Nilsson från Ösresund tar emot priset Åres handledare 2019 av juryns ordförande Elisbeth Haug.

Vinnaren firar med sina kollegor senare i vår

2020 års vinnare uppmärksammas i maj 2021 på sin arbetsplats av regional ordförande och processledare. Hen firar då tillsammans med sina kollegor. En film om det kalaset kommer så småningom och då får du veta vem vinnaren är. 

En viktig roll i kvaliten på utbildningen

En viktig del i den kvalitetssäkring som Vård- och omsorgscollege innebär, är att det finns utbildade handledare på arbetsplatserna. Utbildade handledare är en viktig förutsättning för en bra yrkesutbildning.

De nominerade är…

Handledarna är nominerade av regionala Vård- och omsorgscollege i Gävleborg, Göteborgsregionen, Halland, Jämtland, Jönköpings län, Kalmar län, Kronoberg, Sjuhärad, Skaraborg, Skåne, Värmland, Västernorrland,  Örebro län och Östergötland.

De nominerade uppvaktats med var sitt gåvobrev från Röda Korset som ett bidrag till att minska spridningen av Covid19 genom hygienpaket till familjer. På platser i världen där det inte finns tillgång till tvål och vatten kan ett hygienpaket med tvål och handsprit rädda liv.

NomineradeArbetsgivareVård- och omsorgscollege
Ann-Helen KuureHofors kommunGävleborg
Päivi Saari KulaGöteborgs stadGöteborgsregionen

Elisabeth Pehrman

Halmstad KommunHalland

Robert Köpsén

Krokoms kommunJämtland

Maria Nilsson

Region Jönköpings länJönköpings län

Mari Karlsson

Region Kalmar länKalmar län

Patricia Rodriguez Oteiza

Växjö KommunKronoberg

Iman Abdulhadi

Borås StadSjuhärad

Fatima Barakovic

Falköpings kommunsSkaraborg

Sandra Persson

Tomelilla kommunSkåne

Mimmie Svensson

Filipstads kommunVärmland

Jennie Byström

Kramfors kommunVästernorrland

Jennie Rehn

Region Örebro länÖrebro län

Eva Stein

Norrköpings kommunÖstergötland
årets handledare
VO-College
Föreningen Vård- och omsorgscollege

Org.nr. 802464-0149

info@vo-college.se

Följ oss

Vissa av sajtens bilder kommer frånFreepik.com
Utvecklat avacczo.com