VO-College

Nyhetsbrev # 1 2021

Blomma

Årets första nyhetsbrev är fullt med spännande läsning om en del av det som händer just nu i Vård- och omsorgscollege. Med är också nyheter från Skolverket och departement om stödmaterial för kvalitetsuppföljning, nya urvalsregler för uttagning till vux och regeringens förslag till skyddad yrkestitel för undersköterska.

Kort om innehållet

Nomineringarna av Årets handledare 2020 sköt vi framåt några månader vilket innebär att vi får uppmärksamma både fjolårets och Årets handledare 2021 under det här året. Vård- och omsorgscollege handledare har en enorm kompetens och uppmärksammas även på andra sätt. Karolinska institutet gör en studie där 439 handledare har svarat på frågor om sina erfarenheter av vad som bidrar till en bra introduktion för nya medarbetare.

Vi har lanserat den nya webbsidan spraketpajobbet.se som vänder sig till arbetsgivare som vill arbeta med språkutveckling på arbetsplatser. I Sjuhärad rekryterar de just nu män som vill yrkesväxla till vård och omsorg. Intresset för validering är rekordstort och kompetensutvecklingen kring metodmaterialet lockar många att lära mer.

Yrkestävlingar är alltid aktuella och vi uppmanar skolorna att använda konceptet Skoltävlingar i undervisningen och som komplement till apl. Jonna Mjörnell fortsätter jobba för yrket undersköterska och är nu yrkesutbildningsambassadör för WorldSkills Sweden.

Du kan också läsa om ändrade urvalsregler inom komvux samt regeringens förslag om skyddad yrkestitel för undersköterska. Och om det stödmaterial som Skolverket tagit fram för systematiskt kvalitetsarbete i gymnasial yrkesutbildning.

Läs nyhetsbrevet

Anmäl dig till nyhetsbrevet

Du kan prenumerera på nyhetsbrevet genom att anmäla intresse längt ner på hemsida.

VO-College
Föreningen Vård- och omsorgscollege

Org.nr. 802464-0149

info@vo-college.se

Följ oss

Vissa av sajtens bilder kommer frånFreepik.com
Utvecklat avacczo.com