VO-College

Yrkesutbildningsveckan och Årets yrkeslärare

Tjej vid dator

WorldSkills Sweden vill ge extra uppmärksamhet till svensk yrkesutbildning och arrangerar Yrkesutbildningsveckan i vecka 42. Samma vecka som vi arrangerar VO-Collegeveckan vilket innebär att vi deltar i ett större sammanhang tillsammans med många andra branscher. Under veckan utses Årets yrkeslärare 2021.

Yrkesutbildningsveckan

Sedan 2016 har Vård- och omsorgscollege arrangerat VO-Collegeveckan för att uppmärksamma yrkesutbildningar och jobb inom vård och omsorg. I år får vi sällskap av andra branscher när WorldSkills Sweden håller Yrkesutbildningsveckan samtidigt i veckan 42. 

Yrkesutbildningsveckan vänder sig till branschorganisationer, myndigheter och andra intressenter samt till dig som arbetar i grundskolan, på yrkesutbildningar eller på annat sätt jobbar med yrkesutbildningsfrågor.

Årets yrkeslärare 2021

Under Yrkesutbildningsveckan utser och offentliggör WorldSkills Sweden årets kvinnliga- och årets manliga yrkeslärare. Det finns många duktiga vårdlärare som gör ett viktigt jobb och förtjänar att uppmärksammas. Därför vill vi uppmana dig att nominera till utmärkelsen när nomineringsförfarandet startar i slutet av augusti. Mer information och länk att nominera i kommer efter sommaren men börja redan nu att fundera över vem du vill nominera.

Kriterier för att kunna nomineras till Årets yrkeslärare är att personen ska:

  • Vara yrkeslärare
  • I sin roll ha lyckats entusiasmera elever till lärande och kunskapssökande
  • Ha en uthållig och god relation till arbetsgivare och förmåga att möta dessas krav på kvalitet
  • Ha lärarbehörighet
  • Samarbeta på ett naturligt sätt med övriga kollegor inom exempelvis gymnasiegemensamma ämnen