VO-College

Elisabeth Pehrman är årets handledare 2020

Årets handledare 2020På bilden: Eva Eberius, Gunilla Andersson, Elisabeth Pehrman, Johnny Ghazel ,

Nu kan vi äntligen avslöja vem som blev Årets handledare 2020. Hon heter Elisabeth Pehrman och jobbar i hemtjänsten i Oskarström som tillhör VO-College Halland. Elisabeth är en god förebild för sitt yrke och en god arbetskamrat. ʺInnan var det att jag tycker om att jobba inom vården, men nu älskar jag detʺ. Det säger Johnny Ghazel som är en av Elisabeth Pehrmans tidigare elever och den som nominerade henne till utmärkelsen.

Utnämningen av Årets handledare görs för att uppmärksamma engagerade och kunniga handledare som handleder elever i vård- och omsorgsutbildning och nyanställda på arbetsplatsen. Elisabeth Pehrman får nomineringen för att hon är en god förebild för både sitt yrke och som arbetskamrat.

”Genom sin yrkeserfarenhet och kunskap har hon på ett engagerat och pedagogiskt sätt stärkt elevers lärande och utveckling. Hennes förmåga att bygga en bro mellan teori och praktik har fått eleven att successivt fördjupa sina kunskaper och bli mer självständig i sin yrkesroll”.

Uppvaktning på hemmaplan

Årets handledare utses normalt under hösten och uppmärksammas vid VO-College rikskonferens i december. På grund av pandemin flyttades nomineringstiden fram och rikskonferensen ställdes in. Firandet av vinnaren skulle ske på hemmaplan under våren 2021 och var planerad i maj men fick skjutas framåt på grund av omständigheter.

Nu har hon till sist tagit emot utmärkelsen. Hon överraskades på sin arbetsplats av Gunilla Andersson ordförande i Lokal styrgrupp SYD och Processledare Eva Eberius på VO-College Halland.

Radio Halland var på plats och gjorde en intervju med Elisabeth Pehrman. 

Det som Elisabeth Pehrman trodde skulle bli ett arbetssamtal med chefen visade sig vara en prisutdelning med efterföljande tårtfika med arbetskamraterna.

Elisabeth Pehrman och Johnny Ghazel

– Det här var jätteroligt säger en glad och rörd Elisabeth Pehrman.

Johnny Ghazel som hade Elisabeth Pehrman som handledare under sin APL i Oskarström hade nominerar henne. Han deltog vid måndagens firande då han numera är anställd som undersköterska i gruppen.

– Vi är stolta över att en person på vår utbildning i Halland utsetts till Årets handledare i Sverige. Elisabeth gör ett väldigt fint arbete med eleverna och betyder mycket för deras start i yrket säger Eva Eberius, samordnare och processledare för Vård- och omsorgscollege i Halland.

Nominerade 2020

Total fick 14 handledare den regionala utmärkelsen Åres handledare i sin region och nominerades till den nationella utmärkelsen Årets handledare 2020. Alla är goda förebilder för yrket och skickliga i sitt sätt att handleda så juryns uppgift var inte enkel att välja ut en av dem. Förutom Elisabeth Perhman var följande handledare nominerade.

 

Årets regionala handledare 2020

Regionalt VO-College 

Ann-Helen Kuure

Gävleborg

Päivi Saari Kula

Göteborgsregionen

Robert Köpsén

Jämtland

Maria Nilsson

Elisabeth Pehrman

Jönköpings län

Halland

Mari Karlsson

Kalmar län

Patricia Rodriguez Oteiza

Kronoberg

Iman Abdulhadi

Sjuhärad

Fatima Barakovic

Skaraborg

Fatima Barakovic

Skåne

Mimmie Svensson

Värmland

Jennie Byström

Västernorrland

Jennie Rehn

Örebro län

Eva Stein

Östergötland

 

 

 

VO-College
Föreningen Vård- och omsorgscollege

Org.nr. 802464-0149

info@vo-college.se

Följ oss

Vissa av sajtens bilder kommer frånFreepik.com
Utvecklat avacczo.com