VO-College

Digitalt motionslopp i Nordöstra Skåne

Efter att ha fått ställa in sitt "Vårdrus” under 2020 bjuder Vård- och omsorgscollege Nordöstra Skåne återigen in till det traditionsenliga motionsloppet under vecka 42 – nu i helt digitalt format. I det digitala vårdruset kan vem som helst delta, oavsett fysiska förutsättningar, helt smittsäkert.

Sedan 2017 har Vård- och omsorgscollge Nordöstra Skåne arrangerat sitt årliga motionslopp “Vårdruset” under vård- och omsorgsveckan vecka 42. På plats i Hässleholm har uppemot 170 tävlingssugna motionärer samlats för att ta sig runt det 5 km långa loppet. Syftet med arrangemanget är att trycka på friskvårdsfaktorn av daglig motion, med en förhoppning att sända en signal till arbetsgivare att möjliggöra för ökad friskvård för sin personal. Något som idag skiljer sig en del mellan kommunerna runt om i Skåne.

- Redan när vi certifierades 2014 sattes hälsoprofilen i vårt college och med den följde idén om att hålla i ett årligt vårdrus, berättar Andres Hügard, regional processledare i Nordöstra Skåne.

Efter att ha fått ställa in loppet under 2020 var viljan stark att återuppta motionsloppet i någon form under 2021 och idén om ett digitalt vårdrus föddes. Det digitala formatet gör att vem som helst kan delta, helt smittsäkert. Tanken är även att sänka ribban för deltagandet för att alla ska kunna delta och tävla om vinsten, oavsett fysiska förutsättningar.

- Du väljer själv din distans och takt. Det viktiga är inte hur lång din runda är eller hur snabbt du springer. Det viktigaste är att du har varit ute och rört på dig, säger Andreas.

Tävlingen startar måndagen den 18 oktober och pågår under hela vecka 42. Vem som helst är välkommen att delta genom att springa, jogga eller gå valfri distans. Genom att registrera sin motionsrunda med hjälp av en mobilapp kan deltagaren sedan amäla sin medverkan i tävlingen genom att lägga ut en skärmdump på runda på VO-College Nordöstra Skånes Facebooksida.

- Efter vecka 42 kommer vi att lotta ut tre vinnare som får ta del av ett pris, berättar Andreas och uppmanar alla att delta:
- Du behöver inte tillhöra vårt lokala vård- och omsorgscollege, eller något college överhuvudtaget. Alla är välkomna att motionera tillsammans med oss!

VO-College
Föreningen Vård- och omsorgscollege

Org.nr. 802464-0149

info@vo-college.se

Följ oss

Vissa av sajtens bilder kommer frånFreepik.com
Utvecklat avacczo.com