VO-College

Dags att nominera till Årets handledare regionalt

Nominerad

Vill du nominera någon till den prestigefyllda utmärkelsen Årets handledare 2022? Om du har mött en handledare som generöst delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter på sin arbetsplats och drivs av att se andra växa. Då kan du nominera denne till Årets handledare i ditt regionala VO-College.

Nu är tiden här för regionerna att se över vem som ska uppmärksammas för sin viktiga insats som handledare.

För sjunde året i rad vill VO-College med denna utmärkelse lyfta och uppmärksamma vikten av god handledning för att skapa en god omsorg och bra arbetsmiljö. Handledarrollen är viktig för att introducera nya kollegor och främja elevers lärande genom att ge goda förutsättningar för att de ska trivas och växa i sin yrkesroll. Men det är inte bara erfarenhets- och kunskapsöverföring som handledaren ger vidare till sina kollegor och elever utan även den smittande passionen för arbetet inom vård och omsorg. Det tycker vi ska uppmärksammas!

Årets handledare 2021 kom från Ystad

Förra året stod Skånes nominerade handledare Malin Kristell Larsson, som arbetar på BB/Förlossningen på Lasarettet i Ystad, som vinnare. Malin fick bland annat ta emot utmärkelsen för sitt engagemang att skapa en stark undersköterskekår.

Årets handledare 2021

Från vänster: Thomas Persson sjukhuschef, Malin Kristell Larsson, Marie-Charlotte Nilsson enhetschef

Vill du nominera någon?

Om du vet någon som gjort en fantastisk insats som handledare och som bör få uppmärksamhet för detta så går nomeneringen till på följande sätt:

Steg 1: Under våren har regionala VO-College möjlighet att utse och uppmärksamma en handledare till den regionala utmärkelsen och sedan nominera denne till den nationella utmärkelsen. Genom att ta kontakt med ditt regionala VO-College kan du få information om vad som gäller just där. 

Här finns kontaktuppgifter till samtliga VO-College.

Steg 2: Under sommaren och hösten fram till den 1 november kan regionala VO-College lämna sina nomineringar till kansliet där en jury utser en vinnare. VO-College nationella råd som består av parterna i föreningen är jury för den nationella utmärkelsen av Årets handledare.

Steg 3: Priset delas ut i samband med VO-College rikskonferens den 30 november.  

Läs mer om utmärkelsen Årets handledare

VO-College
Föreningen Vård- och omsorgscollege

Org.nr. 802464-0149

info@vo-college.se

Följ oss

Vissa av sajtens bilder kommer frånFreepik.com
Utvecklat avacczo.com