VO-College

Lär känna Gustav Wigelius, tävlande i Yrkes SM 2022

Gustav

Gustav Wigelius

Skola: Njudunggymnasiet Vetlanda
VO-College:
Jönköpings län

Berätta kort om dig själv, vem är du?

Jag heter Gustav Wigelius, är 18 år och bor i Vetlanda. Jag går nu sista året på vård- och omsorgsprogrammet på Njudungsgymnasiet i Vetlanda. På fritiden tränar jag, hänger med vänner och jobbar även som vikarie på olika ställen i kommunen inom äldreomsorgen.    

Vad fick dig att vilja tävla om en plats till Yrkes-SM i vård och omsorg? Berätta kort om bakgrunden.

När jag fick höra av min lärare att det fanns en sådan tävling så blev jag intresserad direkt. Jag jobbar ganska mycket inom vården redan och kände att detta kunde vara roligt, att visa upp sina kunskaper och samtidigt lära sig mycket på vägen.

Hur fungerade det att spela in en video med ert bidrag? Förklara hur ni gjorde och vilka utmaningar ni hade.

Det var speciellt att spela in sitt bidrag på video, men samtidigt också lite skönt för nervositeten då det bara var jag och mina lärare som filmade och tog tiden där. Vi hade övat på ett träningscase innan och då testat att spela in och göra allt rätt. Det var lite kul men trixigt när hon som filmade följde efter mig i rummet och filmade allt jag gjorde, då hon samtidigt inte ville vara i vägen.  

Hur ser dina förberedelser ut inför Yrkes-SM i Växjö?

Jag och min coach Helen, som är min lärare träffas varje vecka och går igenom sådana saker som skulle kunna komma på Yrkes-SM samt repeterar olika moment jag lärt mig under dessa snart 3 år på gymnasiet.  

Vad tycker du ska bli roligast med att tävla?

Det ska bli bli en jätterolig upplevelse och erfarenhet, men roligast kommer bli när klassen kommer och tittar en av dagarna. De har också hjälpt mig mycket i detta!  

Är du nervös?

Ja, nu när det snart börjar bli dags börjar jag bli rätt nervös samtidigt som jag också är riktigt taggad.

VO-College
Föreningen Vård- och omsorgscollege

Org.nr. 802464-0149

info@vo-college.se

Följ oss

Vissa av sajtens bilder kommer frånFreepik.com
Utvecklat avacczo.com