VO-College

Lär känna Sumittra Santipongpaibun, tävlande i Yrkes SM 2022

Sumittra

Sumittra Santipongpaibun

Skola: Ållebergs gymnasiet Falköping
VO-College:
Skaraborg

Berätta kort om dig själv, vem är du?

Jag heter Sumittra Santipongpaibun och är 20 år gammal. Jag går på Ållebergsgymnasiet i Falköping, kommer från Thailand och  flyttade till Sverige år 2013. 

Vad fick dig att vilja tävla om en plats till Yrkes-SM i vård och omsorg? Berätta  kort om bakgrunden.

 Jag valde att vara med på yrkestävling för att jag tycker tävlingen låter väldigt rolig och lärorik men också för att utmana mig själv och mina kunskaper. 

Hur fungerade det att spela in en video med ert bidrag? Förklara hur ni gjorde och vilka utmaningar ni hade.

Det var väldigt jobbigt tycker jag, när det fanns en person som filmade och det var så tyst i rummet. Jag kände väldigt mycket press. Miljön och atmosfären var annorlunda där. 

Hur ser dina förberedelser ut inför Yrkes-SM i Växjö?

Eftersom att jag är ute på praktik för sista året mellan vecka 18-21 så är det lite tufft men bra. Jag är ute i verkliga livet och skaffar mig erfarenhet en vecka innan tävlingen, vilket är en fördel eftersom jag kan öva på den praktiska delen och kommunikationen. Utöver det så får jag repetera min tidigare kunskaper om olika sjukdomar.

Vad tycker du ska bli roligast med att tävla? 

 Det blir nog rolig att träffa de andra framtida undersköterskorna också, det är spännade att träffa människor. Men också att få respons på de handlingarna jag har gjort på olika uppgifter vilket är väldigt bra. Då lär jag mig vad jag bör tänka på när jag går ut och jobbar i verkligheten. 

Är du nervös? 

 Ja, jag är väldigt nervös!

VO-College
Föreningen Vård- och omsorgscollege

Org.nr. 802464-0149

info@vo-college.se

Följ oss

Vissa av sajtens bilder kommer frånFreepik.com
Utvecklat avacczo.com