VO-College

Lär känna Thea Hjalmarsson, tävlande i Yrkes SM 2022

Thea

Thea Hjalmarsson

Skola: Västermalms gymnasium Sundsvall
VO-College:
Västernorrland

Berätta kort om dig själv, vem är du?

Jag är en glad och positiv tjej. Jag tycker om att hjälpa andra och jag vill känna att det jag gör är betydelsefullt både för andra och för mig själv. Därför tycker jag att mitt val att utbilda mig inom vården var ett bra val. Förutom att hjälpa andra tycker jag om att vara ute i naturen eftersom det är där jag kan finna mitt lugn och slappna av.

Vad fick dig att vilja tävla om en plats till Yrkes-SM i vård och omsorg? Berätta  kort om bakgrunden.

Jag valde att ställa upp i tävlingen eftersom jag gilla utmaningar. Jag har tävlat tidigare i sport i ett lag. Men jag har aldrig tävlat i något sånt här och ensam. Jag kände att det skulle vara en lärorik utmaning. Jag är också tävlingsinriktad och säger inte nej till en utmaning.

Hur fungerade det att spela in en video med ert bidrag? Förklara hur ni gjorde och vilka utmaningar ni hade.

Jag tycker att det fungerar bra att spela in en video med mitt bidrag. Jag tyckte det kändes mer tryggt att genomföra tävlingen på hemmaplan där jag känner mig säker. Jag kunde då helt konsertera mig på vad jag skulle göra och inte bli störd av annat. Vi använde två telefoner för att filma in mitt bidrag. Vi hade två stycken så att vi hade en backup ifall ljudet eller bilden skulle krångla. Det svåra var inte att filma utan att skicka filmen från telefonen till datorn så att vi kunde skicka det. Filen blev för stor för att skicka på telefonen så vi behövde lägga över den på datorn som kunde skicka större filer.

Hur ser dina förberedelser ut inför Yrkes-SM i Växjö?

Mina förberedelser inför tävlingen består av att plugga mycket på sjukdomar och bemötande. Jag tränar också mycket på olika patientfall i metodrummet.

Vad tycker du ska bli roligast med att tävla? 

Det jag tycker ska bli roligast med tävlingen är att få uppleva något nytt som jag aldrig upplevt. Jag tycker också att det ska bli kul att se alla de andra yrkena man kan tävla i.

Är du nervös? 

Jag är nervös inför vad som kommer att hända och hur jag kommer att prestera. Eftersom jag är tävlingsinriktad tycker jag inte om att misslyckas så jag är nervös över att jag inte kan ha kontroll över vad som kommer att hända.

VO-College
Föreningen Vård- och omsorgscollege

Org.nr. 802464-0149

info@vo-college.se

Följ oss

Vissa av sajtens bilder kommer frånFreepik.com
Utvecklat avacczo.com