VO-College

Första dagen på Yrkes-SM i bilder

Lina Axelsson KihlblomFoto: WorldSkills Sweden

I ett vårvarmt Växjö, om än lite regn, har Yrkes-SM den här morgonen invigts i Fortnox Arena. En stor förväntansfull skara av yrkesskickliga ungdomar jublade när WorldSkills konferencierer hälsade alla välkomna och berättade att det i år finns hela 55 yrken representerade. Med under ivigningen var skolministern Lina Axelsson Kihlblom som klippte bandet för invigningen och önskade alla ett stort lycka till.

Fortnox

Invigning

Kungligt besök

Vi fick den stora äran att ha H.K.H Prins Carl Philip på besök under eftermiddagen. Här tillsammans med VO-College VD Zenita Cider.

Karl Philip och Zenita

Tävling i Vård- och omsorg

Vid den uppställda scenen hölls tävlingarna som bestod av ett case som utspelade sig på en akutavdelning där Anna Lindqvist och Karl Nilsson vårdas.  All kommunikation skedde på engelska.

Men innan det var dags att tävla fick alla sitta och vänta i "det låsta rummet" på sin tur, för att ingen av de tävlande skulle se när någon av de andra utförde tävlingsuppgiften.

Det låsta rummet

Dagmara Kalman

Var först ut för dagen.

Dagmara

Dagmara

Dagmara

Hannah Pitkänen

Hannah

Hannah

Hannah

Gustav Wigelius

Gustav

Gustav

Gustav

Wilma Lundahl

Wilma

Wilma

Wilma med sin coach

Thea Hjalmarsson

Thea

Thea

Thea med coach

Sumittra Santipongpaibun

Sumittra

Sumittra

Sumittra

Prova på

Vid scenen där tävlingarna utspelade sig fanns det även prova på aktiviteter.  Där hade besökare möjlighet att testa hjärt- och lungräddning, venprovtagning och stoppa in händerna i en handcheck för att se bakterier. Testa hjälpmedel som raizer och läkemedelsautomat. Kom och tävla i hjärt- och lungräddning på dockor kopplade till skärm. Detta var uppskattade inslag bland besökarna.

Prova på

Prova på

Prova på

Vi ser verkligen fram emot morgondagen…

VO-College
Föreningen Vård- och omsorgscollege

Org.nr. 802464-0149

info@vo-college.se

Följ oss

Vissa av sajtens bilder kommer frånFreepik.com
Utvecklat avacczo.com