VO-College

Gustav berättar hur det känns efter vinsten

Gustav 1

Nu är det över, Yrkes-SM 2022 och allt ska återgå till en vardag. Men vi bär med oss fina minnen från de dagar vi fått uppleva i Växjö. Det som gjort störst intryck är hur duktiga och yrkeskunniga ungdomar vi faktiskt har i vård och omsorg och vilket intresse vi sett från besökarna. Mycket publik under tävlingsdagarna och det har varit fullt upp i VO-College Kronobergs monter med prova på. Grattis till Guldmedaljen Gustav Wigelius som går Vård- och omsorgsprogrammet på Njudungsgymnasiet i Vetlanda. Här följer en kort intervju med Gustav.

Hur känns det just nu?

Helt sjukt! Jag har nog inte riktigt fattat än att jag vann allting!! Känner tacksamhet och glädje!! 

Vad har vart det bästa under de här dagarna?

Det har varit så himla kul att träffa de andra deltagarna och skapar relationer med dem, men förstås också att stå på scenen och jobba med fallen som var kluriga men roliga!!

Vad var svårast?

Det svåraste var nog att veta vad man behöver vara extra vass på och plugga på extra mycket eftersom att man inte visste vad som skulle komma! Att planera och hinna med allting på själva tävlingarna var också klurigt! 

Hur har du firat?

Jag har firat nu ikväll med familj och släkt och ikväll är det faktiskt studentfest som jag ska gå på, det blir också ett tillfälle att fira!

Vad händer nu, vad är nästa steg för dig i ditt yrkesliv?

Nu är det endast några få veckor kvar i skolan och de sista uppgifterna ska lämnas in. Efter studenten hamnar jag på akuten i Eksjö och jobbar sommaren där som undersköterska! Något som jag längtat efter och något som ska bli riktigt riktigt kul!!

 Silvermedaljör

Dagmara Kalman

Dagmara silvermedaljör

Bronsmedaljör

Wilma Lunahl

Wilma Lundahl bronsmedaljör

Vi önskar dem alla ett stort lycka till i sitt framtida yrkesliv!

VO-College
Föreningen Vård- och omsorgscollege

Org.nr. 802464-0149

info@vo-college.se

Följ oss

Vissa av sajtens bilder kommer frånFreepik.com
Utvecklat avacczo.com