VO-College

Tack till alla våra sponsorer som möjliggjort Yrkes-SM 2022 i vård och omsorg

Tack

För att det ska bli några tävlingar i vård och omsorg under Yrkes SM är det många som är inblandade. VO-College kansli arrangerar tävlingarna på uppdrag av SKR, Kommunal och Vårdföretagarna som finansierar evenemanget. Med hjälp av våra sponsorer Almedahls, Arbesko och Comfortsystem kan vi skapa en realistisk och modern arbetsmiljö.

Almedahlas ser till att de tävlande och domarna får snygga och professionella arbetskläder. Arbesko sponsrar med fina ergonomiska skor och Comfortsystem kommer till evenemanget med moderna vårdsängar för en bra arbetsmiljön och patientsäkerhet. 

Gruppbild

De tävlande klädda i Almedahls bussarong och byxa samt Arbeskos toffel

Diplomutdelning

Jonna Mjörnell vinnare vid YSM 2018 och bronsmedaljör i YVM 2019 delade ut diplom till de tävlande.

Dagmara

Dagmara Kalman kontrollerar patientens blodsockernivå.

Sumittra

Sumittra Santipongpaibun förbereder sig genom på tävlingsuppgiften.

säng - sponsor

Comfortsystems vårdsängar är tillverkade i Sverige med mycket höga kvalitetskrav och tekniska lösningar.

Domare, funktionärer och konferencier

Kommuner, regioner och enskilda skolor bidrar med kompetens genom att vara domare eller konferencier eller att ingå i den arbetsgrupp som planerat eventet och tar fram tävlingsuppgifterna. Funktionärerna är förtroendevalda i Kommunal.

Domare

Domare – Ingrid Säterberg VO-College Västernorrland, Gunilla Locksiö (huvuddomare) Oxelösunds kommun, Ulrika Sjövall VO-College Göteborgsregionen, Cina Johansson Region Jämtland Härjedalen, Sofie Wilhelmsson Tingsryd kommun, Anna Hultmark Kompetensutvecklingsinstitutet och Catarina Lindahl-Petäjä Region Kronoberg.

Catarina Lindahl-Petäjä och Josefine Wilson

Catarina Lindahl (domare) tillsammans med Josefine Wilson från Region Kronoberg som agerade konferenciär under tävlingen.

Statister

Sist men inte mist medverkade Ted Franzén och Lovisa Andersson som statister i de case som de tävlande har utfört. 

Ted Franzén

Lovisa Andersson

Ett stort tack till alla medverkande!

Prova på aktiviteter

VO-College Kronoberg arrangerade prova på aktiviteter där arbetsgivare och utbildare ställde upp med vårdpersonal och elever. Besökarna kunde testa hjärt- och lungräddning, venprovtagning och stoppa in händerna i en handcheck för att se bakterier. Testa hjälpmedel som raizer och läkemedelsautomat samt tävla i hjärt- och lungräddning på dockor kopplade till skärm.

Prova på

Många besökare deltog i tävling i HLR .

Prova på

Prova på

Här utförs en venprovtagning.

Prova på

Prova på

Några besökare provar på raizern.

Prova på

Här presenteras en läkemedelsautomat.

 Läs mer på våra sponsorers hemsidor

Almedahls

 Arbesko

 Comfortsystem

Samarbetspartners och sponsorer

VO-College
Föreningen Vård- och omsorgscollege

Org.nr. 802464-0149

info@vo-college.se

Följ oss

Vissa av sajtens bilder kommer frånFreepik.com
Utvecklat avacczo.com