VO-College

Lär känna Wilma Lundahl, tävlande i Yrkes SM 2022

Wilma

Wilma Lundahl

Skola: Drottning Blancas gymnasieskola Helsingborg
VO-College:
Skåne

Berätta kort om dig själv, vem är du?

Hej! Mitt namn är Wilma Lundahl och jag bor i Karlskrona. Jag är en glad och fartfylld tjej som ständigt söker nya utmaningar. Till vardags jobbar jag i försvarsmakten och lirar handboll om kvällarna.

Vad fick dig att vilja tävla om en plats till Yrkes-SM i vård och omsorg? Berätta kort om bakgrunden.

Efter volontärarbete i Tanzania med min gymnasieskola så blev jag erbjuden att representera Drottning Blanka Prästgatan gymnasieskola i yrkes-sm vilket jag självklart inte kunde tacka nej till. Med hjälp av fantastiska lärare och med världens bästa coach, Rasmus Hermansson Truedsson, tror jag att denna upplevelsen kommer bli riktigt rolig!

Hur fungerade det att spela in en video med ert bidrag? Förklara hur ni gjorde och
vilka utmaningar ni hade.

Jag spelade aldrig in en video, jag tävlade 2020

Hur ser dina förberedelser ut inför Yrkes-SM i Växjö?

Eftersom jag numera inte bor i Skåne och dessutom jobbar heltid så har jag fått tillgång till en mängd olika läromedel på internet och sitter i videomöte med Rasmus. Min befattning på jobbet grundar sig till största del i sjukvården. I julas blev jag färdigutbildad stridssjukvårdare, med andra ord håller jag en del av kompetensen uppe via jobbet.

Vad tycker du ska bli roligast med att tävla?

Att jobba med Rasmus och möta alla som kommer och hejar på oss tycker jag kommer bli det absolut roligaste! Alla som deltar i Yrkes SM kommer dit som vinnare och bara det ser jag som en seger för oss alla!

Är du nervös?

”Glad-nervös” :)

VO-College
Föreningen Vård- och omsorgscollege

Org.nr. 802464-0149

info@vo-college.se

Följ oss

Vissa av sajtens bilder kommer frånFreepik.com
Utvecklat avacczo.com