VO-College

Snart startar VO-Collegeveckan

Ungdomar

Den här hösten är vi extra glada och taggade eftersom VO-Collegeveckan får draghjälp av Wordskills Sweden som arrangerar Yrkesutbildningsveckan. Med detta ser vi en möjlighet att lyfta yrkesutbildningen inom vård  och omsorg som ett framtidsyrke med en förstärkt röst.

VO-Collegeveckan är inne på sitt åttonde år och v 42 har kommit att bli  ett av årets absoluta höjdpunkter. Ute i alla regionala VO-College arrangeras olika aktiviteter och mötesplatser där vård- och omsorgsyrken marknadsförs.  Ativiteterna som anordnas kan vara allt från mässor, öppet hus på gymnasieskolor, skoltävlingar, föreläsningar och mycket mer. Aktiviteterna vänder sig till ungdomar, utbildare, chefer, kommuner, politiker och andra som verkar inom sfären vård och omsorg.

Läs vad som anordnas i våra VO-College här.

Yrkesutbildningsveckan

Veckan kommer vara fullspäckad med inspiration och material som kommer bidra till att fler ska engagerar sig för att lyfta svensk yrkesutbildning, samt att undomar ska villja söka sig till dessa yrken.

Som ett sätt att lyfta yrkesutbildningen ska Worldskills Sweden under veckan offentliggöra Årets yrkeslärare 2021 i varje yrkeskategori. Detta följer vi på VO-College med spänning.

Läs mer på WorldSkills hemsida här

VO-College
Föreningen Vård- och omsorgscollege

Org.nr. 802464-0149

info@vo-college.se

Följ oss

Vissa av sajtens bilder kommer frånFreepik.com
Utvecklat avacczo.com