VO-College

Malin vann GR:s pris som årets yrkeslärare

Årets yrkeslärare

Malin Edefors, lärare på vård- och omsorgsprogrammet på Aranäsgymnasiet, Göteborgsregionens pris Utmärkelsen - årets yrkeslärare.

I över 15 år har Göteborgsregionens skola-arbetslivsråd delat ut Utmärkelsen – ett pris för bästa samverkan mellan skola och arbetsliv. Priset delas ut för att uppmärksamma och premiera yrkeslärare samt verksamheter inom grundskola, gymnasieskola och företag, som arbetar särskilt bra och kvalitativt med samverkan mellan skola och arbetsliv.

Stort grattis Malin, hur känns det?

- Tack, jag är väldigt hedrad och glad över att vårt fina samarbete inom ramen för Vård-och omsorgscollege har lyfts fram genom denna Utmärkelse.

Vad tror du det var som gjorde att just du vann årets pris?

- Samverkan sker alltid tillsammans, så det är många som är en del av priset. Jag har haft förmånen att arbeta i många år med att vara en länk mellan skola och arbetsliv inom en bransch med stora utmaningar både på utbildningssidan och i arbetslivet.

Vad betyder priset för dig?

- Jag brinner för att förbättra både utbildning och arbetsliv för ett av våra finaste människovårdande yrken - undersköterska och denna utmärkelse ger mig energi och kraft att fortsätta göra det.

GR:s motivering

Med sin drivkraft och sitt gedigna arbetssätt är årets yrkeslärare ett föredöme som inspirerar. Utöver ordinarie arbetsuppgifter är vinnaren initiativtagare till en arbetsgrupp, som tillsammans med arbetslivet verkar för att implementera dokumentation på gymnasieutbildningen i syfte att förbereda eleverna inför yrkeslivet. Som ansvarig för handledarutbildningen rustar vinnaren handledare i att stärka elevernas förmågor samtidigt som det inbringar stolthet och positiv attityd till såväl utbildning som yrkesval. För sitt engagemang tilldelas Malin Edefors Utmärkelsen för årets yrkeslärare 2022. De vann Utmärkelsen för bästa samverkan mellan skola och arbetsliv.

Läs pressmeddelandet från Göteborgsregionen (GR) i sin helhet här

Årets Yrkeslärare Malin

VO-College
Föreningen Vård- och omsorgscollege

Org.nr. 802464-0149

info@vo-college.se

Följ oss

Vissa av sajtens bilder kommer frånFreepik.com
Utvecklat avacczo.com