VO-College

Aktiviteter med ”extra fokus på en av Sveriges viktigaste branscher”

Artikel - Kalmar länFoto: Vinnare av Årets handledare i Kalmar län, Malin Koutsouridakis

Vård- och omsorgscollege i Kalmar län bjöd på många aktiviteter under Vård- och omsorgscollegeveckan. - Vi vill få flera att vilja välja vård och omsorg. Veckan är därför en viktig del i satsningen på ökad kunskap om vård och omsorgsjobben, säger Anja Karlsson, regional processledare och Annika Eriksson lokal ordförande inom Vård- och omsorgscollege Kalmar län. 

Vård- och omsorgscollegeveckan går traditionsenligt av stapeln vecka 42 i hela landet. Det är en vecka då Vård- och omsorgscollege profilerar sig på olika sätt lokalt, regionalt och nationellt. I Kalmar län bjöds på en rad aktiviteter lokalt ute i verksamheterna. Här är ett axplock:

Mingel på Vimmerby lärcenter för inspiration och nya kontakter

Vimmerby Lärcenter bjöd in alla elever från Komvux och gymnasieskolans vård- och omsorgsprogram samt verksamhetschefer, kommunal och enhetschefer från alla olika verksamheter i Vimmerby kommun till mingel.

- Det är alltid lika spännande att träffa människor med olika bakgrund. Kan man träffas under trivsamma former och knyta kontakter blir det förhoppningsvis något som alla vinner på. Efter minglet har jag fått information om att deltagarna var väldigt nöjda och att det här borde vi göras oftare, berättar Anja Karlsson.

Lyckad kampanj på Instagram gav många likes

Elever på vård och omsorgsutbildningen på Komvux i Kalmar uppmärksammade Vård- och omsorgscollegeveckan med en kampanj på Instagram. På bilden syns två elever som vet att det är bra med rörelser av olika slag för att behålla en god hälsa. De tog med skelettet Benjamin på en liten promenad eftersom de tyckte att han såg lite blek och stel ut!

Kalmar län - kampanj instagram

På skolan bjöds det också in till möte för att prata med några av de lärare som undervisar på vård- och omsorgsutbildningen.

- Vi fick några spännande möten med hugade elever, som vi hoppas få se på utbildningen så småningom, berättade två av skolans lärare på Instagram.

Stort Grattis till Malin Koutsouridakis som blev årets handledare i Kalmar län

Årets stora höjdpunkt genomfördes under Vård- och omsorgscollegeveckan, nämligen Handledarens dag inom Vård- och omsorgscollege i Kalmar län! Den här gången med temat munhälsa, handledarskap och motivation.

Denna speciella dag är till för dem som handleder elever på vård- och omsorgsutbildningar inom både region och kommun. Årets vinnare i Vård- och omsorgscollege i Kalmar län blev Malin Koutsouridakis från Västerviks kommun. Malin nomineras också till den nationella utmärkelsen som delas ut i samband med rikskonferensen i Stockholm i november. Stort grattis Malin!

vo-collegeveckan
VO-College
Föreningen Vård- och omsorgscollege

Org.nr. 802464-0149

info@vo-college.se

Följ oss

Vissa av sajtens bilder kommer frånFreepik.com
Utvecklat avacczo.com