VO-College

Vi nylanserar Språket på jobbet webbsida

Språkombudsutbildare

Välkommen tillbaka till webbplatsen Språket på jobbet – kunskapsbanken för dig som vill veta mer om språkutvecklande arbetssätt och språkutvecklande arbetsplatser.

 Vi är glada att välkomna dig tillbaka till vår uppdaterade webbplats språket på jobbet som legat nere en tid. Med webbplatsen Språket på jobbet vill vi fortsätta att vara din kunskapsbank - platsen där du hittar nycklarna till ett språkutvecklande arbetssätt oavsett om du arbetar som chef, HR-ansvarig eller verksamhetsutvecklare, är språkombud, språkstödjare eller handledare, eller en i personalgruppen.

 Vi vill fortsätta att motivera och inspirera dig som vill lyfta språket på jobbet. Vår erfarenhet är att ett språkutvecklande arbetssätt är lönsamt utifrån många perspektiv. Genom att arbeta språkutvecklande stärker man inte bara kommunikationen på arbetsplatsen och underlättar rekrytering utan man bidrar också till ökad trivsel och säkerhet.

På webbplatsen Språket på jobbet hittar du fakta, nyheter, goda exempel och verktyg som bidrar till nya insikter, vidgade vyer och fördjupad kunskap. Här hittar du även Språket på jobbet podden med Eva Stilling och Olga Orrit. De bjuder på intressanta samtal med inbjudna gäster som har olika erfarenheter av hur man bäst stöttar det svenska språket i arbetslivet.

 - Det känns otroligt roligt att Språket på jobbet är tillbaka på webben! Vår vision är att Språket på jobbet ska fortsätta att vara en webbplats som stöttar svenska språket i arbetslivet, säger Olga Orrit, språkutvecklare på Vård- och omsorgscollege.

- Genom webbplatsen Språket på jobbet, som är den första i sitt slag, vill vi dela med oss av våra goda erfarenheter av språkstöd till hela arbetsmarknaden, säger Caroline Olsson, chef för avdelningen för arbetsgivarpolitik, Sveriges Kommuner och Regioner (SKR), ordförande i styrelsen för Vård- och omsorgscollege.

spj_voc

_________________________________________________________________________________

Bakom webbplatsen Språket på jobbet står föreningen Vård- och omsorgscollege. Föreningen drivs av fackförbundet Kommunal tillsammans med Sveriges kommuner och regioner (SKR), Sobona – Kommunala företagens arbetsgivarorganisation, Vårdföretagarna och Fremia. Samtliga organisationer är överens om att det är viktigt att stötta svenska i arbetslivet.

Språket på jobbet

VO-College
Föreningen Vård- och omsorgscollege

Org.nr. 802464-0149

info@vo-college.se

Följ oss

Vissa av sajtens bilder kommer frånFreepik.com
Utvecklat avacczo.com