VO-College

Årets handledare 2022

2022 årets handledare

Nu är 2022 års handledare inom Vård- och omsorgscollege Skåne utsedd. Den årliga utmärkelsen syftar till att lyfta handledare som genom sitt engagemang får blivande medarbetare inom vård- och omsorg att växa in i sitt yrke. I år tilldelas utmärkelsen till Florenta Constantina Voda Ganios, undersköterska på Hemvården i Helsingborg.

Florenta får utmärkelsen årets handledare 2022 för att hon visar ett stort engagemang för elever och skapar en trygg och humoristisk miljö för alla runt omkring sig. Hon brinner för att lära sig mera och för att lära ut sina kunskaper. Hon är tydlig, läser av eleverna och uppmuntrar dem att klara saker de inte känner att de klarar av. Florenta följer upp och talar om förbättringsområden. Hon är både Språkombud och handledare steg 3. Florenta tar ansvar för att sammankalla de andra handledarna för att hitta sätt att arbeta mer lika. Hon ser helheten och bidrar till kompetensförsörjning på enheten.

Vård- och omsorgscollege är en förening för samverkan mellan arbetsgivare, utbildningsaktörer och fackliga organisationer inom den privata och offentliga vården och omsorgen. Tillsammans arbetar medlemmarna i föreningen för att ge elever och studerande en modern utbildning som leder till anställningsbarhet och karriärmöjligheter.    
   
Varje år delar Vård- och omsorgscollege Skåne ut priset ”Årets handledare” till en handledare som är extra duktig på sitt uppdrag i att få blivande medarbetare att växa in i sina yrken. Av årets 41 nominerade gjordes en avidentifierade urvalsprocess utav VO-college lokala processledare och regionala styrgruppen fastställde sedan vinnaren.    
2022 slog antalet nomineringar till Årets handledare i Skåne rekord. Att allt fler väljer att uppmärksamma handledares viktiga roll ser vi som oerhört positivt!

VO-College
Föreningen Vård- och omsorgscollege

Org.nr. 802464-0149

info@vo-college.se

Följ oss

Vissa av sajtens bilder kommer frånFreepik.com
Utvecklat avacczo.com